Incidente cu George Simion la sărbătoarea lui Avram Iancu. Liderul AUR, oprit de jandarmi să ajungă în același loc cu premierul Ciucă

Beatrice Dumitru 11.09.2022, 16:02
Incidente cu George Simion la sărbătoarea lui Avram Iancu. Liderul AUR, oprit de jandarmi să ajungă în același loc cu premierul Ciucă

Premierul Nicolae Ciucă a fost prezent la evenimentul de la Țebea, județul Hunedoara, cu ocazia comemorării a 150 de ani de la moartea lui Avram Iancu, considerat erou național. La Țebea a ajuns și liderul AUR George Simion, iar spiritele s-au încins.

Incidente la Țebea

La evenimetul de la Țebea, alături de premierul Nicolae Ciucă, au mai fost prezenți și Lucian Bode, ministrul de Interne și Petre Daea, ministrul Agriculturii. Însă a avut loc și un incident după aparția lui George Simion.

Liderul AUR George Simion și-a făcut apariția la sărbătoarea lui Avram Iancu împreună cu simpatizanții partidului său, care scandau mai multe sloganuri. George Simion a încercat să ajungă la mormântul lui Avram Iancu, însă a fost oprit de un cordon semnificativ de jandarmi. Acesta a negat, însă, incidentul. „Am fost o mie de inimi tricolore, nu au existat incidente!”, a scris el într-o postare pe Facebook.

Incidente cu George Simion la sărbătoarea lui Avram Iancu. Liderul AUR, oprit de jandarmi să ajungă în același loc cu premierul Ciucă
Simpatizanții lui George Simion la Țebea. Sursa foto: Facebook / George Simion

Reacția premierului Nicolae Ciucă

În contextul acestui incident, premierul Nicolae Ciucă a amintit de „majoritatea tăcută” a românilor, despre care „rar se vorbeşte de la tribuna puterii”.

Am învăţat de la Avram Iancu că adevăratul patriotism are ca obiectiv obţinerea păcii sociale şi a bunăstării economice, dar acestea nu sunt posibile în absenţa demnităţii umane şi a libertăţii individuale, în absenţa toleranţei, a dialogului şi a transparenţei în luarea deciziilor”,  a spus premierul României.

La evenimentul de la Țebea, Nicolae Ciucă a avertizat asupra efectelor negative provocate de războiul din Ucraina și resimțite în viața de zi cu zi, adăugând că lumea trece printr-o perioadă de incertitudini şi nesiguranţă şi că urmează o iarnă grea, care trebuie pregătită cu responsabilitate.

Din nefericire, trecem printr-o perioadă a incertitudinii şi nesiguranţei. Oamenii au multe temeri şi, pe bună dreptate, sunt îngrijoraţi pentru ce le rezervă ziua de mâine. Avem un război nu departe de graniţele României, avem o serie de efecte negative ale acestui război pe care le resimţim în viaţa noastră de zi cu zi. Avem o iarnă grea în faţă pe care trebuie să o pregătim cu înţelepciune, echilibru şi responsabilitate. Nu va fi uşor, dar România va reuşi să depăşească toate aceste greutăţi pentru că suntem pregătiţi pentru orice scenariu”, a spus Nicolae Ciucă.

De asemenea, premierul a mai afirmat că România reprezintă un punct „de stabilitate” între naţiunile balcanice, pentru că promovează și protejeză valorile democraţiei şi ale statului de drept.

Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...