Incident violent în India. 36 de polițiști au fost răniți în confruntările cu mai mulți protestatari

Elena Avramescu 28.11.2022, 11:03
Incident violent în India. 36 de polițiști au fost răniți în confruntările cu mai mulți protestatari

Scene violente în statul Kerala, din sudul Indiei, unde în jur de 36 de polițiști au fost răniți în confruntările cu protestatarii. Se pare că toți acesția solicitau eliberarea urgentă a unei persoane arestate în timpul unei demonstrații împotriva unui proiect portuar în valoare de de 900 de milioane de dolari al Grupului Adani, a notat Reuters.

Polițiști răniți în India

Se pare că Grupul Adani deține afaceri în port de nu mai puțin de 23 de miliarde de dolari, iar probleme par să se agraveze pe zi ce trece. În plus, locația portului este considerată cheia pentru câștigarea afacerilor din porturile din Dubai, Singapore și Sri Lanka.

Mai mult, construcția portului maritim Vizhinjam a fost oprită de mai bine de trei luni după ce protestatarii, în mare parte proveniți din comunitatea de pescuit, au blocat intrarea, dând vina pe dezvoltatori pentru eroziunea coastei și acuză că sunt privați de mijloacele de trai.

Cu numai o zi în urmă, protestatarii au reușit să blocheze intrarea vehiculelor de construcții ale lui Adani în port, chiar dacă aveau ordin judecătoresc de reluare a lucrărilor, ceea ce a determinat arestarea multora dintre ele, iar alte sute de protestatari s-au adunat în fața unei secții de poliție duminică seara, cerând eliberarea unuia dintre cei arestați, ceea ce a dus la violențe cu poliția și distrugeri la multe dintre vehiculele acestora.

„Au venit cu arme letale și au intrat în secție și au ținut poliția ostatică, amenințând că, dacă persoanele aflate în arest nu vor fi eliberate, vor da foc stației”, se arată într-un document al poliției cu privire la incident.

Incident violent în India
Incident violent în India

Majoritatea protestatarilor erau creștini conduși de preoți romano-catolici, iar ulterior polițiștii i-au atacat pe protestatari, printre care se aflau și câțiva preoți, a declarat un oficial clerical, Eugine H. Pereira, vicarul general al arhiepiscopiei.

„Au fost aruncate pietre chiar și din secție”, a spus Pereira, care a cerut o anchetă judiciară asupra incidentului.

Între timp, părintele Eugine Pereira a susținut că guvernul statului nu era pregătit să reabilitați în mod corespunzător membrii comunității de coastă.

„Guvernul care nu este pregătit să ne reabilească în mod corespunzător ne amenință acum cu cazuri de poliție. Nu ne vom da înapoi. Mâine, guvernul va muta instanța împotriva noastră”, a spus Perera reporterilor.

Până acum, Grupul Adani nu a dorit să răspundă solicitării de a comenta incidentul, iar cu ceva vreme în urmă susținea că proiectul respectă toate legile, citând studii din ultimii ani, răaspunzând astfel acuzațiilor privind eroziunea țărmului, iar Guvernul dă vina dezastrelor naturale, în ce privește eroziunea solului.

Ce s-a întâmplat cu celebra trupă Trident?
Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...