Tragedie la Hollywood. Alec Baldwin a împușcat mortal o femeie pe platourile de filmare. Regizorul rănit, primele declaraţii. „Sunt devastat” Update

Cătălina Burghelea, Ana Anitoiu 24.10.2021, 09:35
Tragedie la Hollywood. Alec Baldwin a împușcat mortal o femeie pe platourile de filmare. Regizorul rănit, primele declaraţii. „Sunt devastat” Update

Celebrul actor Alec Baldwin a împușcat mortal o femeie pe platourile de filmare din New Mexico, rănindu-l și pe regizor. Autoritățile investighează modul în care a avut loc incidentul. Artistul și cineastul au făcut primele declarații de la tragedie.

Prima declarație a regizorului rănit de Alec Baldwin pe platourile de filmare

Update duminică, 24 octombrie 2021, ora 09:35. Regizorul Joel Souza, care a fost rănit după ce arma de recuzită pe care a folosit-o Alex Baldwin la filmări s-a descărcat, a făcut primele declarații de la accidentul în care directoarea de imagine Halyna Hutchins și-a pierdut viața.

”Sunt devastat de pierderea prietenei și colegei mele, Halyna. A fost o persoană bună, vibrantă, incredibil de talentată, a luptat pentru fiecare pas și m-a făcut mereu să fiu mai bun.

Gândurile mele sunt alături de familia ei în acest moment foarte dificil. Sunt recunoscător pentru revărsarea de afecțiune pe care am primit-o de la comunitatea noastră cinematografică, oamenii din Santa Fe și sutele de străini care m-au contactat … Cu siguranță mă vor ajuta să mă vindec”, a scris regizorul Joel Souza pe rețelele de socializare.

Prima declarație a actorului Alec Baldwin după ce a împușcat mortal o femeie

De asemenea, Alec Baldwin a dat prima declarație de la accidentul în care a ucis o persoană. Actorul s-a declarat în stare de șoc și cu inima frântă. El a precizat că ține legătura cu soțul Halynei Hutchins și cooperează cu autoritățile.

”Nu există cuvinte să-mi exprim starea de șoc și tristețea privind tragicul accident care a luat viața Halynei Hutchins, o soție, mamă și colega noastră profund admirată. Cooperez pe deplin cu ancheta poliției privind modul în care această tragedie a avut loc și țin legătura cu soțul ei, oferindu-mi sprijinul pentru el și familia lui. Inima îmi este frântă pentru soțul ei, fiul lor și pentru cei care au cunoscut-o și iubit-o pe Halyna”, a scris Alec Baldwin pe Twitter.

Actorul Alec Baldwin a împușcat două persoane. O femeie a murit

Poliția din statul american New Mexico a declarat că Baldwin a tras cu arma în timpul filmărilor pentru westernul Rust, a cărui acțiune se petrece în secolul al XIX-lea. Gloanțele au atins două persoane, un bărbat și o femeie. Din păcate, femeia a murit din cauza rănilor. Bărbatul, regizorul filmului, a primit îngrijiri medicale de urgență.

Cine sunt victimele

Femeia împușcată mortal este Halyna Hutchins, în vârstă de 42 de ani, care lucra ca director de imagine. Aceasta a murit din cauza rănilor, după ce a fost transportată la spitalul Universității din New Mexico, unde a fost declarată moartă. Bărbatul rănit este Joel Souza, 48 de ani, regizorul filmului.

„Conform anchetatorilor, se pare că scena la care se filma implica folosirea unei arme de foc, când aceasta a fost descărcată. Detectivii anchetează cum anume și ce tip de proiectil a fost tras”, au anunțat autoritățile, potrivit Daily Mail.

Nu este clar cum s-a produs incidentul

Alec Baldwin a „descărcat” pistolul de recuzită care a ucis un director de imagine pe platoul de filmare din New Mexico, au declarat autoritățile joi seară.

„Nu au fost depuse acuzații în legătură cu acest incident. Martorii continuă să fie intervievați de detectivi”, au mai spus oficialii.

Nu este clar cum s-a produs incidentul, dar anchetatorii au dezvăluit că oamenii legii au fost trimiși în jurul orei 13:50, după ce au primit un apel de urgență care anunța împușcături pe platoul de filmare.

Celebrul actor de la Hollywood, în lacrimi

Alec Baldwin, în vârstă de 68 de ani, este co-producător al filmului, jucându-l pe vechiul haiduc occidental Rust.

Cu câteva zile înainte de a-și pierde viața, Halyna Hutchins a postat o fotografie pe rețelele sociale de pe platoul de filmare, scriind că se solidarizează cu sindicatul de divertisment IATSE, care luptă pentru condiții de muncă mai umane.

Un martor a declarat că l-a văzut pe Alec Baldwin în lacrimi într-o parcare, după incident.

Potrivit biografiei sale, Halyna Hutchins era absolventă a Institutului American de Film și fusese numită „stea în devenire” de revista americană Cinematographer în 2019.

Filmările au fost întrerupte

Filmările pentru Rust trebuiau să continue până la începutul lunii noiembrie, potrivit unui comunicat de presă de la New Mexico Film Office, dar producția a fost oprită acum. Filmul este despre un băiat de 13 ani care rămâne orfan, după moartea părinților lui în Kansas, în 1880, potrivit unui sinopsis. Copilul fuge cu bunicul său, jucat de Baldwin, după ce băiatul este condamnat la spânzurare pentru uciderea accidentală a unui fermier local.

Baldwin joacă în film alături de Travis Fimmel, Jensen Ackles și Frances Fisher.

Urmăriți Impact.ro și pe
Cătălina Burghelea
Este redactor Playtech. Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării și a masterului în Marketing Online din cadrul ASE, Catalina Burghelea s-a alaturat echipei de stiri de...