Incident nefericit la Jocurile Olimpice din Tokyo. De ce a leșinat o sportivă din Rusia: “Este prima dată când văd că se întâmplă aşa ceva”

Andrei Cezar, Alexandru Teodorescu 23.07.2021, 16:56
Incident nefericit la Jocurile Olimpice din Tokyo. De ce a leșinat o sportivă din Rusia: “Este prima dată când văd că se întâmplă aşa ceva”

Incident nefericit la Jocurile Olimpice de la Tokyo. O sportivă din Rusia și-a pierdut cunoștința din cauza căniculei, în timpul concursului de tir cu arcul. “Este prima dată când văd că se întâmplă aşa ceva”, a fost reacția antrenorului rusoaicei, după incident.

Incident nefericit la Jocurile Olimpice din Tokyo. O sportivă din Rusia a leșinat în timpul concursului de tir cu arcul

Svetlana Gomboeva și-a pierdut cunoștința, vineri, în timpul competiției de tir cu arcul, care se desfășoară în cadrul Jocurilor Olimpice de la Tokyo. Canicula și umezeala din atmosferă i-au cauzat probleme de sănătate sportivei din Rusia. La Tokyo, temperaturile au depășit astăzi 30 de grade, iar indicele de umiditate a sărit de 80 de unități.

Antrenorul Stanislav Popov a declarat că Svetlana Gomboeva a leșinat la scurt timp după ce a concurat.

“Este prima dată când văd că se întâmplă aşa ceva. La Vladivostok, unde ne-am antrenat, vremea a fost aproximativ la fel. Însă umiditatea de aici a avut o influenţă”, a afirmat antrenorul rusoaicei.

Una dintre colegele Svetlanei Gomboeva a mărturisit că a observat că sportiva s-a prăbușit în momentul în care discuta cu o altă persoană despre rezultatul tragerilor.

“Probabil din cauza caniculei. Este foarte cald aici şi asfaltul este fierbinte.Bineînţeles, sunt şi emoţii, dar principala cauză este vremea”, a declarat Ksenia Perova.

După incident a apărut și reacția Svetlanei. Ea a declarat pentru TASS că se simte bine și că este pregătită să continue concursul.

“Totul este în regulă. Mă doare capul foarte tare, dar per total sunt bine. Sunt gata să continui competiţia, totul este ok”.

O sportiva din Rusia a lesinat in timpul unei competitii de la Jocurile Olimpice de la Tokyo
O sportiva din Rusia a lesinat in timpul unei competitii de la Jocurile Olimpice de la Tokyo

Rusia este prezentă și nu prea… la Jocurile Olimpice de la Tokyo

Oficial, Rusia nu participă la Jocurile Olimpice din capitala Japoniei. Țara este penalizată pentru că a încălcat normele antidoping globale. Mai exact, sportivii ruși au fost penalizați pentrui că, în timpul JO de Iarnă de la Soci, statul i-a ajutat pe cei prinși dopați să ascundă asta, potrivit digi24.ro.

Însă nu înseamnă că atleții ruși nu pot concura. Delegația, formată din 335 de sportivi, participă sub denumirea ”ROC”, acronimul de la Comitetul Olimpic Rusesc. Iar steagul pe care îl flutură rușii aparține aceluiași for.

De asemenea, în locul imnului de stat al Rusiei, în cazul sportivilor medaliați, se va auzi un fragment din „Concertul pentru pian nr. 1” al lui Ceaikovski.

Totuși, echipamentele sunt în tricolorul țării: alb, roșu și albastru, iar pe spate scrie Rusia.

Urmăriți Impact.ro și pe