EXCLUSIV

Incident la înmormântarea lui Alexandru Arșinel. I s-a făcut rău în timpul slujbei

Ioana Bucur, Alexandru Catalan 02.10.2022, 12:57
Incident la înmormântarea lui Alexandru Arșinel. I s-a făcut rău în timpul slujbei

Lacrimi și tristețe la înmormântarea lui Alexandru Arșinel. Duminică, 2 octombrie, regretatul actor este condus pe ultimul drum. Familia, prietenii, foștii colegi și românii care l-au admirat pe scena teatrului și pe micul ecran au venit la Cimitirul Bellu din București, unde a avut loc și un incident neplăcut. Reporterii redacției Impact.ro sunt prezenți la ceremonie și transmit imagini și informații de la fața locului. Cui i s-a făcut rău în timpul slujbei.

Alexandru Arșinel este înmormântat la Cimitirul Bellu

Sunt emoții greu de descris la înmormântarea lui Alexandru Arșinel. Familia, prietenii și românii care l-au admirat pe artist pe scena teatrului și pe micul ecran, în cele peste șase decenii de carieră, au venit la Cimitirul Bellu pentru a-i aduce un ultim omagiu. Până acum, în jur de 300 de persoane sunt prezente la slujba religioasă.

Reporterii redacției Impact.ro sunt și ei prezenți la ceremonie, unde au fost martorii unui incident nedorit. Printre cei care au dorit să îl conducă pe regretatul actor pe ultimul drum a fost și fiica Andei Călugăreanu, Ioana Tufaru. Acesteia i s-a făcut rău în timpul slujbei și a fost nevoită să iasă de urgență din capela în care se săvârșește serviciul religios.

Printre cei care au trimis coroane de flori se numără Uniunea Teatrală din România (UNITER), Primăria Dolhasca, zona sa natală, Teatrul de Revistă „Constantin Tănase”, dar și Viorel Păunescu, fostul patron al Stelei, echipa de suflet a maestrului.

Incident la inmormantarea lui Alexandru Arsinel. I s-a facut rau in timpul slujbei. EXCLUSIV
Ioana Tufaru

Artistul își pregătise deja mormântul

Alexandru Arșinel își pregătise deja locul de veci, o decizie pe care a luat-o la scurt timp după ce a trecut prin operația de transplant. Actorul a ales să nu fie înmormântat pe Aleea Artiștilor, ci în apropiere de Aleea Scriitorilor.

„Sunt un om gospodar şi mi-am făcut mormânt la Bellu. Să nu aibă grijă copiii când n-o să mai fiu. Eu sunt un om gospodar și pregătesc toate în așa fel încât să nu las multe probleme după mine”, declara actorul în urmă cu ceva timp.

Regretatul actor și-a petrecut ultimele săptămâni din viață internat la Spitalul Universitar din București, pe secția de ATI, și s-a stins din viață joi, 29 septembrie, la vârsta de 83 de ani, în urma complicațiilor date de problemele medicale cu care se confrunta de ceva vreme.

Într-un interviu acordat în exclusivitate pentru Impact.ro, fiul lu Alexandru Arșinel a dezvăluit că în ultimele zile, starea acestuia se degradase atât de mult încât nu mai putea comunica cu cei din jur.

„În ultimele zile nu am mai putut comunica cu el. Cauzele decesului au fost multiple, de la toate problemele pe care le-a avut în ultimii ani.

Astăzi, în jurul orei 13, va fi depus la Teatrul Constantin Tănase. Sâmbătă după-amiaza va fi dus la capela cimitirului Bellu, iar duminică în jurul orei 12 va fi înmormântat.”, a declarat, în exclusivitate pentru Impact.ro, fiul actorului, Cristian Arșinel.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...