Închide ușa de la dormitor înainte să adormi. E o mișcare care ți-ar putea salva viața

Badea Violeta 23.01.2022, 17:30
Închide ușa de la dormitor înainte să adormi. E o mișcare care ți-ar putea salva viața

Multe persoane obișnuiesc să doarmă cu ușa deschisă la dormitor. Ei bine, acest obicei este total greșit, spun specialiștii de la Organizația pentru Știința Siguranței UL, care au efectuat, recent, un studiu. În rândurile următoare vei afla de ce este bine să închizi ușa de la dormitor înainte să adormi. Unul dintre motive ți-ar putea salva viața!

De ce ar trebui să te odihnești cu ușa închisă la dormitor

Mai mulți experți de la Organizația pentru Știința Siguranței UL din Statele Unite ale Americii au efectuat, recent, un studiu.

Potrivit datelor, 60% dintre oameni preferă să lase ușa deschisă la dormitor înainte să adoarmă, însă acest obicei nu este deloc sănătos și ne sfătuiesc să o închidem înainte să adormim.

De ce este bine sa inchizi usa la dormitor cand dormi
De ce este bine sa inchizi usa la dormitor cand dormi

Ai mai multe șanse de a supraviețui unui incendiu

Surprinzător sau nu, ușa închisă îți poate salva viața în cazul unui incendiu. Conform pompierilor din cadrul Institutului pentru Cercetarea Siguranței din Statele Unite, flăcările pătrund mult mai greu într-o cameră cu ușa închisă decât într-o cameră cu ușa deschisă.

Acest lucru se vede clar într-o filmare analizată de specialiști. Imaginile surprinse demonstrează rolul important pe care o ușă îl poate avea. În plus, experții spun că ușa mai poate împiedica și infiltrarea fumului toxic și îți poate acorda timp prețios pentru a reacționa.

„Ca profesioniști încurajăm oamenii să își ia câteva precauții și să aibă un plan de evacuare, dar închisul ușii pe timpul nopții este o rutină simplă și rapidă pe care oricine o poate adopta”, au precizat cercetătorii.

Alte motive pentru care ar trebui să închidem ușa de la dormitor înainte de a adormi

  • Menții energia pozitivă în interiorul camerei

În numeroase țări și culturi, ușa are o semnificație specială, nu este doar o simplă intrare. Potrivit principiului Feng Shui, ușa are capacitatea de a păstra toată energia pozitivă în interiorul camerei. Ușa închisă este privită ca un sentiment de siguranță.

  • Scapi de zgomotele din exterior

Ei bine, acesta este cel mai des întâlnit motiv pentru care oamenii închid ușa la dormitor. Persoanele care locuiesc în orașe mari și aglomerate preferă să apeleze la această măsură pentru a scăpa de zgomotele din exterior și a se bucura de un somn odihnitor.

  • Ai timp de reacție dacă ești prădat de hoți

Un alt motiv pentru care este bine să dormi cu ușa închisă la dormitor este acela că ai mai mult timp de reacție dacă ești prădat de hoți.

Potrivit specialiștilor, această măsură îi împiedică pe infractori să vadă unde ești exact, astfel că până ce aceștia vor ajunge la tine ai timp să suni la poliție, să te ascunzi sau să ieși pe fereastră.

Urmăriți Impact.ro și pe