Începe „Litoralul pentru Toți”. O noapte de cazare la malul mării ar putea costa chiar și 35 de lei

Andra Daoud 17.08.2022, 16:41
Începe „Litoralul pentru Toți”. O noapte de cazare la malul mării ar putea costa chiar și 35 de lei

Finalul lunii august vine cu vești bune pentru turiștii care nu au apucat să meargă la mare sau care vor să mai profite de câteva zile de relaxare pe litoral, la prețuri reduse. Hotelierii vor micșora tarifele cu până la 75%, iar o noapte de cazare pornește și de la 35 de lei. Când începe programul și ce trebuie să știe cei care vor să profite de reduceri.

Începe programul „Litoralul pentru Toți”

A doua ediție a programului „Litoralul pentru Toți” începe pe 28 august. După încheierea sezonului estival, hotelierii din stațiunile de pe litoralul românesc reduc tarifele chiar și cu 75% față de cele practicate în plin sezon. Turiștii care vor să mai profite de vremea frumoasă și în extra-sezon și să dea o fugă la mare pot găsi cazări cu prețuri chiar și de 35 de lei pe noapte, potrivit Federației Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR).

27 de hoteluri din toate stațiunile românești de la Marea Neagră și-au anunțat participarea până acum, însă FPTR estimează că până la startul programului se vor înscrie de patru ori mai multe unități de cazare. Turiștii vor avea la dispoziție aproximativ 10.000 de locuri de cazare pe noapte, în total, estimează Federația.

„În ciuda scurtării vacanței de vară a elevilor și a campaniei fără precedent de denigrare a litoralului românesc, ‘Litoralul pentru Toți’ este un program așteptat și dorit atât de românii care s-au bucurat deja de o vacanță în plin sezon, cât și de cei care vor să profite de tarifele foarte bune pentru a merge într-un sejur pe litoral.

Este singurul program social care oferă posibilitatea tuturor să se relaxeze câteva zile la plajă și îi îndemn pe turiști să rezerve în această perioadă pentru că prețurile sunt accesibile, cu mult mai mici decât în destinațiile concurente, iar vremea se anunță a fi însorită și călduroasă toată luna septembrie”, a transmis Dragoș Răducan, președintele FPTR.

incepe Litoralul pentru Toti. O noapte de cazare la malul marii ar putea costa chiar si 35 de lei
Programul Litoralul pentru Toti incepe pe 28 august

Turiștii pot achita sejurul și cu vouchere de vacanță

Românii pot folosi inclusiv tichete de vacanță pentru a achita sejurul pe litoral, în cadrul acestui program. Cel mai mic tarif perceput este de 35 de lei pentru o noapte de cazare, fără mic dejun, la un hotel de 3 stele. Tariful este valabil pentru un sejur de minimum 5 nopți de cazare.

Turiștii care preferă cazare în regim all-inclusive vor avea și ei de unde alge, pentru că tarifele pentru astfel de servicii încep de la 215 lei pe noapte de persoană, la un hotel de 3 stele, pentru un pachet cu minimum 2 nopți de cazare.

Programul social „Litoralul pentru Toți” se desfășoară de două ori pe an, respectiv înainte și după sezonul estival propriu-zis. Prima etapă s-a derulat în perioada 22 mai – 19 iunie, iar din 20 iunie până în 28 august este considerat sezon estival. După această dată hotelierii urmează să micșoreze din nou tarifele, în speranța de a atrage cât mai mulți turiști.

Urmăriți Impact.ro și pe