Începe goana după brazii de Crăciun. Ce oferte sunt în Piața Obor din Capitală

Cătălina Burghelea 02.12.2021, 12:07
Începe goana după brazii de Crăciun. Ce oferte sunt în Piața Obor din Capitală

Bradul de Crăciun, acel pom veșnic verde, adesea un pin decorat cu lumini și ornamente, face parte din sărbătorile de iarnă. Mulți oameni nu concep Crăciunul fără să aibă brad, fie el natural sau artificial, în casele lor. Odată cu data de 1 decembrie începe goana după pomii de Crăciun. Iată ce prețuri sunt în Piața Obor din București.

A început goana după bradul de Crăciun și cadouri

Pomii de Crăciun pot fi proaspăt tăiați, în ghivece sau artificiali și sunt folosiți atât ca decorațiuni de interior, cât și de exterior. În timp ce copacii sunt în mod tradițional asociați cu simbolismul creștin, utilizarea lor modernă este în mare parte seculară. Multe familii plasează cadouri în jurul bradului, ce urmează să fie deschise în Ajunul Crăciunului sau în ziua de Crăciun.

Folosirea copacilor verzi, a coroanelor și ghirlandelor, pentru a simboliza viața veșnică, este un obicei străvechi, respectat de egiptenii antici, chinezi și evrei. Decorarea pomilor era obișnuită printre europenii păgâni și a supraviețuit convertirii lor la creștinism prin obiceiurile scandinave de a înfrumuseța locuința cu plante verzi la Anul Nou.

Împodobirea pomului de sărbători, o tradiție veche

Bradul modern de Crăciun, însă, își are originea în vestul Germaniei. Nemții au pus un copac în casele lor pe 24 decembrie, sărbătoarea religioasă a Nașterii Domnului. Au atârnat napolitane în el (simbolizează ostia euharistică, semnul creștin al mântuirii); într-o tradiție ulterioară, napolitanele au fost înlocuite cu fursecuri de diferite forme. Lumânările au fost adesea adăugate.

În aceeași cameră era și „Piramida de Crăciun”, o construcție triunghiulară din lemn, cu rafturi, pentru a ține figurinele de Crăciun. Aceasta era împodobită cu plante, lumânări și o stea. Până în secolul al XVI-lea, piramida de Crăciun și pomul se uniseră, devenind bradul de Crăciun.

Vrei un brad de Crăciun de la Romsilva?! Iată cât costă un pom în 2020

Cât costă brazii de Crăciun în Piața Obor din Capitală

Odată cu trecerea Zilei Naţionale a României, următoarea marea grijă a noastră sunt sărbătorile de iarnă. De Crăciun trebuie să avem brad în casă. Pomii naturali au apărut deja în pieţe. Evident, există şi alternativa unui brad artificial, pentru cei care preferă să nu murdărească pe jos cu crenguțe de brad sau cetină.

Fie artificial, natural sau improvizat, bradul de Crăciun este prezent în mai toate casele românilor. Îmbodobirea sa este făcută cu toată familia, fiind un întreg ritual în jurul lui.

Oferte la cei naturali

Cei care nu mai au răbdare până aproape de sărbători să-și cumpere bradul de Crăciun o pot face acum, deoarece au apărut deja primii pomi în Piața Obor din Capitală, spre exemplu. Bineînțeles că brazi sunt atât în marile magazine și centre comerciale, dar și în alte piețe. Iată ce oferte sunt la brazii naturali.

Dacă te interesează bradul natural, care să parfumeze toată casa, trebuie să știi că unul de până în 2 m, importat din Danemarca, costă între 69 si 89 de lei. Brazii naturali de aproximativ 4 m au un preț pe măsură – 1499 de lei, în timp ce pomii naturali mici, plantați în ghiveci, costă 300 de lei. Iar cei mari, tot la ghiveci, valorează 850 de lei, potrivit Antena 3.

Urmăriți Impact.ro și pe
Cătălina Burghelea
Este redactor Playtech. Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării și a masterului în Marketing Online din cadrul ASE, Catalina Burghelea s-a alaturat echipei de stiri de...