Încep tragerile la răspundere pentru accidentele de la Pasajul Unirii? Cine ar putea fi primul vinovat

Mihnea Tălău 03.01.2023, 16:46
Încep tragerile la răspundere pentru accidentele de la Pasajul Unirii? Cine ar putea fi primul vinovat

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat marți că Inspectoratul de Stat în Construcţii a dat asigurări,  în urma unui control, că „totul este în regulă” cu o lună înainte ca accidentul din Pasajul Unirii să aibă loc. Acum se caută vinovații pentru tragedia petrecută.

Nicușor Dan vrea răspunsuri în legătură cu accidentele din Pasajul Unirii

Edilul a anunțat că aşteaptă ca proiectantul care a făcut partea de semnalizare rutieră să vină în Comisia de circulaţie, pentru a vedea dacă e de corectat ceva în ceea ce priveşte semnalizarea.

„Nu vreau să ataşăm o tragedie de chestiunea asta – dar acolo am avut un control al Inspectoratului de Stat în Construcţii, cu o lună înainte, care a spus că totul e în regulă. Aşteptăm ca proiectantul, pentru că fiecare proiect de investiţie are nişte oameni care atestă cu semnătura lor, dată de autorităţile statului şi cu ştampila lor, dată de autorităţile statului, că este în regulă. Deci aşteptăm ca proiectantul care a făcut partea de semnalizare rutieră să vină în Comisia de circulaţie pentru a vedea dacă e de corectat ceva în ceea ce priveşte semnalizarea”, a spus edilul Capitalei, Nicușor Dan.

Accident autocar la Pasajul Unirii
Accident autocar la Pasajul Unirii

Vechea poartă era mai înaltă

În Pasajul Unirii, după renovare s-au înregistrat mai multe accidente cu autovehicule înalte. Ultimul, cel petrecut în 23 decembrie și în care a fost implicat un autocar cu turişti greci, un om a murit și 21 au fost răniţi. Autovehiculul a rupt limitatorul de înălțime aflat înaintea Pasajului Unirii, iar acesta a căzut peste plafonul autocarului, strivindu-l.

După renovarea pasajului, șoferii de autocare și de TIR-uri s-au trezit că poarta prin care treceau până acum parcă s-a micșorat. Constructorul spune că nu s-a întâmplat acest lucru, ci noua poartă respectă limita de înălțime de 3,5 metri. Vechea poartă era puțin mai mare. De asemenea, în urma renovării au fost montate guri de aerisire, însă constructorul susține că înălțimea pasajului nu a avut de suferit.

Cel mai vocal în legătură cu ”măreața relizare”, renovarea Pasajului Unirii a fost edilul sectorului 4, Daniel Băluță. Acum, acesta tace.

De ce refuză să mai cânte Angela Similea?
Urmăriți Impact.ro și pe
Mihnea Tălău
Mihnea Tălău. Redactor la impact.ro. Dedicat presei încă din 1998. Am o diplomă în Drept, un „mic” masterat și o scoală de jurnalism. Am avut norocul și onoarea de a face parte, în...