Încep livrările modelului Hummer EV. Primii clienți vor primi versiunea cu 1000 CP

Bogdan Bârliga 24.11.2021, 10:39
Încep livrările modelului Hummer EV. Primii clienți vor primi versiunea cu 1000 CP

General Motors a reinventat celebrul model utilitar Hummer și a decis să-l producă doar cu sisteme electrice de propulsie.

La prezentarea oficială din anul 2020 se estima că primele unități vor ajunge la clienți în toamna anului 2022, însă compania a anunțat că livrările vor începe în luna decembrie a acestui an.

Hummer EV – un pick-up electric cu până la 1000 CP

Folosit intens de armata americană la nivel global masivul vehicul utilitar Hummer a devenit un model foarte popular. Și versiunile civile s-au bucurat de succes, dar noile condiții impuse industriei auto au dus la oprirea producției.

Și General Motors a fost nevoit să se adapteze noului trend de electificare și a decis să readucă în ofertă gama Hummer, dar de această dată americanii îl oferă doar cu propulsie ecologică.

Hummer va fi oferit în versiunea SUV din 2024 și varianta pick-up de caroserie ar fi trebuit să ajungă la primii clienți în toamna anului 2022.

Încep livrările modelului Hummer EV. Primii clienți vor primi versiunea cu 1000 CP

Dar oficialii General Motors au anunțat că Hummer EV Edition 1 a intrat în producție și cei care l-au rezervat vor începe să primească mașinile chiar din luna decembrie a acestui an.

Acest pick-up electric dispune de un sistem de propulsie electric compus din două sau trei motoare și poate ajunge la autonomie de peste 500 de kilometri.

Ce trebuie să știm despre Hummer EV

Și versiunea electrică păstrează dimensiunile impresionante ale generațiilor anterioare: Hummer EV are o lungime de 5.507 mm, o lățime de 2.201 mm, o înălțime de 2.060 mm și un ampatament de 3.445 mm.

Hummer EV Edition 1 este oferit cu cel mai puternic sistem de propulsie. Acesta este format din trei motoare electrice cu o putere totală de 1.014 CP. Bateria cu o capacite de 200 kWh poate fi încărcată la stații de 350 kW și oferă o autonomie calculată conform standardelor din SUA de aproximativ 560 de kilometri. Această versiune cu o greutate de peste patru tone poate ajunge de la 0 la 100 de km/h în trei secunde.

Încep livrările modelului Hummer EV. Primii clienți vor primi versiunea cu 1000 CP

Hummer EV Edition 1 putea fi comandat pe piața din SUA cu un preț de pornire de la 110.295 de dolari și toate unitățile disponibile au fost comandate.

Hummer EV 3X are un sistem de propulsie format tot din trei motoare electrice, dar puterea oferită în acest caz este de 800 CP. Opțional poate fi comandat și cu puterea sistemului de 1000 CP. Această variantă se poate comanda cu 99.995 de dolari.

Încep livrările modelului Hummer EV. Primii clienți vor primi versiunea cu 1000 CP

Pentru varianta Hummer EV 2X sistemul de propulsie dispune de două motoare electrice cu o putere totală de 625 CP și o autonomie estimată de 483 de kilometri. În acest caz prețul de achiziție începe de la 89.995 de dolari.

Cea mai ieftină variantă se numește Hummer EV 2 și poate fi comandată cu 79.995 de dolari. În acest caz sistemul electric de propulsie format din două propulsoare oferă 625 CP și o autonomie de 400 kilometri.

Printre concurenții modelului electric pick-up Hummer EV se numără și compania Rivian Automotive. Producătorul specializat pe mașini electrificate a depășit deja pe bursă evaluările grupului Stellantis, Ford și General Motors.

 

Urmăriți Impact.ro și pe
Bogdan Bârliga
Este editorul coordonator al secției Auto de pe Impact.ro. A început să lucreze în presă din anul 2002 și a experimentat mai multe domenii de activitate ( politic, social, economic) până...