Incendiu urmat de o explozie puternică la Râmnicu Vâlcea. Două persoane au fost rănite, iar a treia a suferit un atac de panică. Cum s-a petrecut tragedia VIDEO

Alexandrina Toader 13.07.2021, 11:49

A fost incendiu urmat de explozie puternică la Râmnicu Vâlcea. Două persoane au fost rănite în urma deflagrației și au avut nevoie de îngrijiri medicale, iar o a treia a suferit un atac de panică. Alte șase autoturisme au fost avariate în urma exploziei.

Incendiu urmat de o explozie puternică la Râmnicu Vâlcea

Incendiul a izbucnit în jurul orei 10.30, pe strada Mihai Eminescu din Râmnicu Vâlcea. În mai puțin de un minut de la apariția flăcărilor în tot cartierul s-a auzit o bubuitură extrem de puternică. Dubița a explodat, iar suflul exploziei a fost atât de puternic încât geamurile de la blocurile din zonă s-au spart, iar mai multe autoturisme au fost avariate. În total, gemurile de la patru aparatmente au fost sparte. Mai multe echipaje de pompieri militari au intervenit în zonă penru a stinge flăcările și pentru a ajuta victimele.

Este vorba despre două victim, conștiente, la care se acordă îngrijiri medicale de către echipajele Sserviciului de Ambulanță. Echipajul SMURD acordă ajutor medical unei persoane care a suferit atac de panică. Primele două persoane au fost transportate la spital, însă persoana cu atac de panică a refuzat transportul, a declarat Popescu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Vâlcea.

Incendiu urmat de o explozie puternica la Ramnicu Valcea
Incendiu urmat de o explozie puternica la Ramnicu Valcea

Potrivit reprezentanților ISU Vâlcea, în interiorul dubiței se afla un tub de oxigen și un tub de acetilenă. Autoturismul în interiorul căruia s-a produs deflagrația aparține unei societăți care se ocupă cu întreținerea instalațiilor de alimentare cu gaz metan. După stingerea flăcărilor, pompierii au început să degajeze cioburile rămase prinse la ferestrele apartamentelor afectate. De asemenea, lucrătorii ISU, dar și polițiștii, au declanșat o anchetă pentru a stabili cu exactitate cauza producerii incendiului.

În prezent, a fost deschis un dosar penal pentru distrugere din culpă, în care se efectuează cercetări sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Râmnicu Vâlcea.

Urmăriți Impact.ro și pe