Incendiu puternic la Spitalul de Psihiatrie din Cavnic. 71 de pacienți au fost evacuați după ce opt echipaje de salvatori au intervenit

Elena Avramescu 15.03.2021, 09:43
Incendiu puternic la Spitalul de Psihiatrie din Cavnic. 71 de pacienți au fost evacuați după ce opt echipaje de salvatori au intervenit

Incendiu la Spitalul de Psihiatrie din Cavnic. Un inceniu puternic a izbucnit în această dimineață la etajul 3 al Spitalului de Psihiatrie al orașului Cavnic. În scurt timp, la fața locului au intervenit 8 echipaje de salvatori: 3 echipaje cu apă și spumă, un echipaj autoscară, un echipaj de prim ajutor EPA SMURD, o autospecială pentru transport personal şi victime multiple, precum și două ambulanțe ale Serviciului de Ambulanță Județean Maramureș.

Incendiu la Spitalul de Psihiatrie din Cavnic

Pompierii au reușit să localizeze și să stingă incendiul, iar un număr de 71 de pacienți au fost evacuați din unitatea spitalicească pe parcursul întregii intervenții. Din fericire, în urma incendiului nu au existat victime iar pacienții au fost duși înapoi în saloane, însă doar după ce acestea au fost aerisite, potrivit ISU Maramureș.

Din primele informații transmise Centrului Operativ pentru Situații de Urgență din cadrul Ministerului Sănătății, incendiul s-a manifestat într-o baie de la etajul al treilea al clădirii și a fost lichidat. În urma incendiului, nu s-au înregistrat victime. În total, au fost evacuați 71 de pacienți. După ventilarea spațiilor, pacienții au revenit în saloane, a informat Ministerul Sănătății.

Din primele informații se știe că incendiul s-a produs după ce un pacient cu probleme psihice a fumat într-o baie de la etajul 3 al spitalului și a aruncat mai apoi țigara în sistemul de aerisire al unității spitalicești. Primarul orașului Cavnic susține că pagubele se ridică la aproximativ 10.000 de lei.

Incendiu la Spitalul de Psihiatrie din Cavnic
Incendiu la Spitalul de Psihiatrie

Incendiu și la Spitalul de Psihiatrie din Craiova

În urmă cu doar o săptămână, un alt incendiu a izbucnit la un alt spital de psihiatrie din țară, și anume la cel din Craiova. Incendiul a izbucnit la parter, într-o rezervă în care se afla o pacientă în vârstă de 55 de ani. Această femeie, fumătoare, a făcut rost de o brichetă și a dat foc la o saltea, moment în care toți ceilalți pacienți s-au autoevacuat, în afară de o persoană supraponderală, care a fost evacuată de personal.

Lia Olguța Vasilescu a scris pe pagina ei de Facebook că această clinică de Psihiatria a fost recent reabilitată iar instalațiile electrice sunt verificate în fiecare lună în toate spitalele din subordinea municipalității.

Clinica de Psihiatrie de la Parcul Romanescu este recent reabilitată, instalațiile electrice sunt verificate lunar în toate spitalele din subordinea municipalității, iar la această unitate sanitară, în toate saloanele și pe holuri, sunt montate camere de luat vederi. Astăzi a avut loc un incident, la parterul clădirii, după ce o pacientă a dat foc unei saltele. Nu există victime intoxicate cu fum sau având arsuri. În schimb, trei medici au sărit de la etajul 1, speriați din cauza fumului. Vom declanșa o anchetă ca să verificăm de ce pacienta avea o brichetă asupra ei și de ce medicii de gardă nu s-au asigurat că pacienții sunt evacuați pentru a fi preîntâmpinat orice pericol, a scris aceasta.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...