Incendiu puternic la o şcoală din Vaslui. Clădirea nu avea autorizaţie de securitate în caz de foc

Ana Anitoiu, Mihai Roșoiu 12.02.2021, 09:34
Incendiu puternic la o şcoală din Vaslui. Clădirea nu avea autorizaţie de securitate în caz de foc

Un incendiu puternic a izbucnit, vineri dimineață, la o şcoală generală din localitatea Poienești, județul Vaslui. Când au sosit echipajele de intervenție, flăcările cuprinseseră acoperișul unității de învățământ. Clădirea nu avea autorizaţie de securitate în caz de foc, deși era recent renovată. Nu s-au înregistrat victime.

Cum a izbucnit incendiul la școala din Vaslui

Conform reprezentanților ISU, citați de News.ro, în momentul în care a izbucnit incendiul, pe holul școlii se aflau șase elevi, pentru că tocmai sosise microbuzul școlar. Însă, aceștia au fost evacuați repede de cadrele didactice, astfel că nu s-au înregistrat victime. Pe de altă parte, prefectul județului Vaslui, Mircea Gologan, a declarat, la Digi 24, că în momentul izbucnirii flăcărilor nu erau nici elevi, nici profesori și nici alți angajați în clădire. ”Incidentul s-a petrecut înainte de a începe orele de curs”, a spus și purtătorul de cuvânt ISU Vaslui, Marius Stanciu.

Potrivit ISU, incendiul a izbucnit în camera în care se afla centrala termică a școlii. Când au sosit echipajele de intervenție, flăcările cuprinseseră tot acoperișul unității de învățământ, pe o suprafață de aproximativ 800 de metri pătraţi. ”Nu au fost victime omenești. Aproape tot mobilierul și tot ce înseamnă documente au fost evacuate fără a fi afectate de incendiu. Urmează apoi să se facă evaluarea și să vedem cum reușim să ajutăm comunitatea locală pentru reparațiile la această școală. Este o centrală pe lemne. Nu știu să vă spun dacă a fost lăsată să funcționeze nesupravegheată pe timpul nopții. Din discuțiile pe care le-am avut, au personal angajat pentru utilizarea acestei centrale”, a spus și prefectul județului Vaslui.

Incendiu puternic la o scoala din Vaslui. Cladirea nu avea autorizatie de securitate in caz de foc
Incendiu la o scoala din Vaslui

Școala din Vaslui la care a izbucnit incendiul nu avea autorizație de securitate

Prefectul de Vaslui Mircea Gologan a declarat, la Antena 3, că incendiul ce a izbucnit la școala din localitatea Poienești a fost localizat şi că pompierii intervin pentru stingerea flăcărilor. Acesta a precizat că din câte știe, clădirea școlii nu avea autorizaţie de securitate la foc.

”Incendiul a pornit înainte ca elevii să ajungă la școală. 126 de elevi sunt la această școală, din localitățile componente. Erau în drum spre școală elevii la izbucnirea incendiului. Centrala este într-o locație separată, este alipită de școală. Funcționau pe scenariul galben. Deci vorbim doar despre elevii de învățământ primar și clasa a opta, întrucât grădinița funcționează într-o locație separată, cu două grupe. Deci grădinița va funcționa normal în continuare”, a spus Loredana Roman, purtător de cuvânt al IȘJ Vaslui, la Digi 24.

Ce se va întâmpla cu elevii, în urma incendiului izbucnit la școala din Valsui

Totodată, prefectul județului Vaslui a afirmat că elevii vor învăţa online și că nu sunt clădiri învecinate cu școala care să fie puse în pericol din cauza incendiului ce a izbucnit în unitatea de învățământ. Conform purtătorului de cuvânt al ISU Vaslui, au intervenit patru mașini de stingere și un echipaj de prim ajutor.

”Această unitate școlară va trece în scenariul roșu. Copiii vor învăța online. Vom aproba acest scenariu în ședința CNSU de astăzi, de la ora 12:00. Din păcate, nu, copiii nu vor putea fi relocați la alte școli. Această școală era în centru de comună, una dintre cele mai mari școli. Era modernizată în 2015 și, din contra, au fost aduși copii din alte localități la această școală”, a spus Mircea Gologan.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...