Incendiu puternic la Atena, chiar lângă complexul rezidențial în care locuiește Sorin Oprescu

Stan Filon 04.06.2022, 20:26

Încă o lovitură pentru Sorin Oprescu. Fostul edil al Bucureștiului parcă este urmărit de ghinion. După ce a fost condamnat la 10 ani și 8 luni de închisoare pentru luare de mită, constituire de grup criminal organizat și abuz în serviciu, acum are probleme și în Grecia, acolo unde a fugit de mâna legii. Zona în care locuiește Oprescu a fost cuprinsă de un incendiu de vegetație care s-a extins rapid.

Incendiu la Atena, chiar lângă locuința lui Sorin Oprescu

Grecia se confruntă cu un incendiu de vegetație de proporții, care a cuprins o zonă însemnată din capitala Atena, unde locuiește și Sorin Oprescu, fostul primar al Capitalei. Autoritățile au anunțat că incendiul s-a extins rapid și chiar a început să ajungă în curțile oamenilor.

Incendiile de vegetaţie care au cuprins suburbiile Atenei se extind din nefericire. Autorităţile elene au ordonat evacuarea a două suburbii din sudul Atenei, în condiţiile în care vântul putenic şi-a schimbat direcţia şi încetesc focul care ameninţă zonele rezidenţiale şi casele oamenilor. Mai multe locuinţe au fost cuprinse de flăcări într-o zonă rezidenţială unde locuieşte şi fostul primar al Capitalei, Sorin Oprescu”, a transmis Claudia Teodorescu, jurnalist Antena 3.

Incendiu la Atena, chiar langa locuinta lui Sorin Oprescu
Incendiu la Atena, chiar langa locuinta lui Sorin Oprescu

Incendiile de vegetație se extind rapid

Flăcările au fost alimentate de vântul puternic, astfel că au cuprins repede versanţii muntelui Hymettus, care domină capitala Greciei. Nori de fum au fost răspândiți peste suburbiile din sudul Atenei. S-a dat alarma, așa că autorităţile de protecţie civilă au început deja evacuările în unele zone din regiunile Voula şi Glyfada, la aproximativ 20 de kilometri de centrul Atenei.

„Vânturile sunt foarte intense, avem pagube în câteva case şi câteva maşini, nu există răniţi”, a declarat un purtător de cuvânt al pompierilor.

În lupta cu incendiile de vegetașie au fost trimiși peste 100 de pompieri, ajutaţi de şase avioane de stingere a incendiului şi patru elicoptere. Localnicii se gândesc cu groază la incendiile de anul trecut, când mai multe incendii au pârjolit aproximativ 300.000 de hectare de pădure şi tufişuri în diferite părţi ale Greciei. Anul trecut a fost cel mai cald din ultimii 30 înregistrați în Grecia. Și România a trimis anul trecut mai mulți pompieri care săajute la stingerea incendiilor.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...