Incendiu puternic în Buzău. Mai multe hale au fost cuprinse de flăcări. Locuitorii, avertizați prin sistemul Ro-alert

Ana Anitoiu 20.06.2022, 20:17
Incendiu puternic în Buzău. Mai multe hale au fost cuprinse de flăcări. Locuitorii, avertizați prin sistemul Ro-alert

Un incendiu puternic a izbucnit, luni, în Buzău. Mai multe hale au fost cuprinse de flăcări, iar locuitorii au fost avertizați prin sistemul Ro-alert. Autoritățile au transmis că nu s-au înregistrat victime.

Incendiu în Buzău. Unde au izbucnit flăcările

Mai exact, incendiul a izbucnit la două hale industriale din Buzău, după care flăcările s-au extins la alte două hale din oraș. Conform autorităților, arderea se manifestă cu flacără deschisă și degajări mari de fum pe o suprafață de 3000 de metri pătrați.

„Incendiul este aproape de zona Silozului Nord, peste Stradă Aurel Vlaicu, în cartierul Mihai Viteazu. Se manifestă foarte puternic. ISU Buzău a cerut resurse suplimentare. Sunt fost în contact cu domnul Raed Arafat. A fost oprită alimentarea cu curent electric. Forțele acționează pentru stingere”, a spus prefectul județului, Daniel Țiclea, la Antena 3.

Locuitorii municipiului Buzău au fost avertizați cu privire la acest incendiu prin intermediul sistemului Ro-Alert. Incendiul este localizat, astfel că a fost eliminat pericolul extinderii flăcărilor la vecinătăți. Echipajele operative aflate la fața loculului intervin pentru stingerea flăcărilor.

Incendiu puternic in Buzau
Incendiu in Buzau

Cum s-a intervenit la incendiul din Buzău

Inițial, la fața locului au ajuns 9 mașini de stingere, (5 de la ISU BZ, 2 de la ISU PH, 2 de la ISU VN), o Autoscară, o Descarcerare, o ambulanță SMURD. Însă, din cauza vântului puternic, mijloacele de intervenție au fost suplimentat.

Astfel, au mai fost trimise alte 3 mașini de stingere (2 de la ISU IL, 1 de la ISU BR), o autoscară de la ISU VN și o autospecială CBRN de la Unitatea Specială de Intervenție în Situații de Urgență (USISU). În plus, au fost solicitate mai multe autocisterne din cadrul SVSU Buzău.

Incendiu în București

Acest incendiu a izbucnit după un altul ce a avut loc, luni, în zona Apaca din București. Pompierii au intervenit cu cinci autospeciale cu apă și spumă, iar flăcările s-au manifestat cu degajări mari de fum.

„Incendiul se manifestă cu degajări mari de fum. Acționăm cu 5 autospeciale de stingere cu apă și spumă, 1 SMURD, o descarcere și o autoscară. Până la acest moment nu sunt victime. Incendiul s-a manifestat într-o camera pe aproximativ 20-25 mp. Au ars material lemnos și maculatură. Incendiul este localizat”, a transmis Inspectoratul pentru Situații de Urgență București.

La primele ore ale zilei, un alt incendiu a izbucnit în București, la un bloc din sectorul 6, în cartierul Drumul Taberei. Pompierii au intervenit cu trei autospeciale, o macara și o mașină de descarcerare.

Urmăriți Impact.ro și pe