Incendiu puternic în București, după o explozie la un service auto. Pompierii intervin cu 10 autospeciale. Un bărbat a suferit arsuri – UPDATE

Andra Daoud 24.05.2022, 22:49
Incendiu puternic în București, după o explozie la un service auto. Pompierii intervin cu 10 autospeciale. Un bărbat a suferit arsuri – UPDATE

O explozie puternică a provocat un incendiu marți seară, în București. Focul a pornit la un service auto aflat în zona Militari-Lujerului. Mai multe echipaje de pompieri au intervenit la fața locului pentru stingerea focului. Pompierii folosesc apă și spumă pentru lichidarea incendiului. Un bărbat s-a ars la mâini și a avut nevoie de îngrijiri medicale

Incendiu la un service auto din Militari

Un incendiu de proporții a izbucnit marți seară, în Capitală. Un service auto din cartierul Militari, din zona Lujerului, a luat foc, în urma unei explozii. Mai multe echipaje ISU s-au deplasat la fața locului pentru a lichida incendiul.

Pompierii intervin la această oră cu 10 autospeciale cu apă și spumă și fac eforturi pentru a stinge flăcările. Suprafața afectată este de peste 100 de metri pătrați, iar intervenția pompierilor este îngreunată de faptul că ard cauciucuri și materiale inflamabile.

Service-ul a fost cuprins de flăcări în totalitate și, potrivit martorilor, incendiul ar fi pornit de la mai multe butelii aflate în interior, care ar fi explodat. În incinta service-ului există câteva mașini care au ars. Flăcările și fumul gros se pot observa de la distanță.

Din primele informații, un angajat s-a ars la mâini în timp ce încerca să scoată un autoturism din incinta service-ului. Bărbatul a refuzat să fie transportat la spital și i se acordă îngrijiri medicale la fața locului, informează TVR.

incendiu militari service

Incendiul de la service-ul auto se poate observa de la distanta

Traficul este restricționat în zona Lujerului

Intervenția pompierilor face ca traficul să fie îngreunat în zonă. Incendiul este localizat pe strada Dâmbovița, iar polițiștii de la Brigada Rutieră recomandă șoferilor să evite zona pe cât posibil, să circule cu prudență în zonă și să respecte semnalele și indicațiile polițiștilor rutieri.

Traficul este restricționat pe strada Dâmbovița, mai precis pe segmentul de drum cuprins între Șoseaua Virtuții și strada Cetatea de Baltă și pe strada Cetatea de Baltă, pe segmentul dintre străzile Orșova și Dâmbovița.

Un incendiu la metrou a creat panică marți dimineață

Un alt incident a creat panică marți dimineață, pentru bucureștenii care circulau cu metroul. O garnitură de metrou s-a defectat și a dus la degajări de fum, la o oră la care traficul subteran era foarte aglomerat. Pompierii ajunși la fața locului au constatat că nu există flacără deschisă, ci doar degajări de fum. Metroul se afla în tunel, iar alimentarea electrică a fost întreruptă, din motive de siguranță.

Călătorii au intrat în panică și au încercat să forțeze ușile, ducând la blocarea garniturii. Toți cei 172 de călători din garnitura afectată au fost evacuați în siguranță, prin tunel. SMURD a dislocat toate echipajele disponibile în zonă.

Circulația a fost afectată atât în subteran, cât și la suprafață. Călătorii care nu s-au mai putut deplasa cu metroul au încercat să găsească alte mijloace de transport, la suprafață, motiv pentru care traficul între Universitate și Piața Romană a fost paralizat. Autoritățile au deschis o anchetă pentru a stabili cauzele care au dus la declanșarea incendiului.

Urmăriți Impact.ro și pe