Incendiu în insula Thassos din Grecia. Ce spune MAE și cum se plâng românii care au fost acolo: „Călcam pe țigările nestinse”

Badea Violeta 11.08.2022, 12:44
Incendiu în insula Thassos din Grecia. Ce spune MAE și cum se plâng românii care au fost acolo: „Călcam pe țigările nestinse”

Alertă în Grecia! Un incendiu devastator de vegetație a izbucnit miercuri seară, pe data de 10 august, în Thassos, în apropiere de Golden Beach, o plajă frecventată de foarte mulți turiști români. Pompierii s-au luptat timp de 12 ore cu flăcările și a fost nevoie inclusiv de interventia elicopterelor. Iată ce spune MAE și cum se plâng românii care au fost acolo!

Incendiu devastator în Thassos. 100 de pompieri au intervenit pentru stingerea flăcărilor

A fost o noapte dificilă pentru turiștii români aflaţi în vacanţă în Thassos. O pădure a fost cuprinsă de flăcări, chiar în apropiere de Golden Beach, acolo unde oamenii sperau să aibă parte de momente de relaxare.

La fața locului au intervenit circa 100 de pompieri. Aceștia au luptat eroic împotriva flăcărilor. În zonă au intervenit și 35 de autospeciale de teren, dar și nouă avioane și elicoptere.

Presa din Grecia relatează că doi voluntari care ajutau la stingerea incendiului au suferit răni ușoare și au fost transportați la spital. În momentul de față, aceștia se afla în afara oricărui pericol.

„Imediat, după ce a izbucnit incendiu, persoanele din jur au alertat autorităţile, care la rândul lor au intervenit foarte rapid. Din cauza vântului foarte puternic, vegetaţie, temperaturi ridicate şi secetă, flăcările s-au extins foarte rapid.

S-a intervenit doar terestru, au fost foarte multe echipe mixte de voluntari. După ora 6:00 dimineaţa, au venit şi elicopterele şi avioanele.”, a spus Dan Drăgan, român stabilit în Thassos, Forum Thassos şi Forum Grecia.

O altă persoană a scris pe forum că pompierii au intervenit cu 18 autospeciale. În plus, mai mulți turiști au observat țigări nestinse aruncate de oameni pe plajă sau în alte spații publice, indicând că acesta ar putea fi unul dintre motivele producerii incendiului.

incendiu in thassos
Incendiu in Thassos

Ce a transmis MAE

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) transmite că, până la acest moment, la nivelul misiunii diplomatice și al oficiului consular nu au fost recepționate solicitări de asistență.

Autoritățile recomandă cetățenilor români care se află pe Insula Thassos să evite deplasările în zona afectată de incendiu și să informeze de îndată Consulatul General al României la Salonic dacă sunt afectați de efectele acestui incendiu.

Ambasada României la Atena și Consulatul General al României la Salonic continuă monitorizarea cu atenție a situației și menţin permanent contactul cu autoritățile locale, fiind pregătite să acorde asistență consulară, conform competențelor legale, în funcție de solicitări.

MAE reamintește că cetățenii români afectaţi pot solicita asistenţă consulară la următoarele numere de telefon ale Ambasadei României la Atena :+30 210 6728879, +30 210 6744544, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență sau la numărul de urgenţă al misiunii diplomatice: +30 697 8996222.

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...