Incendiu în Delta Dunării, în apropiere de Sulina. Mai multe hectare de vegetație, în flăcări

Stan Filon 06.02.2023, 23:19
Incendiu în Delta Dunării, în apropiere de Sulina. Mai multe hectare de vegetație, în flăcări

Un incendiu de proporții a izbucnit în Delta Dunării, acolo unde vegetația aflată pe 150 de hectare de teren a fost cuprinsă de flăcări. Din primele informații, nu au fost înregistrate victime omenești, incendiul arzând doar vegetația. Pompierii au sosit la fața locului.

Incendiu în Delta Dunării, în apropiere de Sulina

Așadar, un incendiu de vegetație a cuprins 150 de hectare de teren din Delta Dunării, chiar în apropiere de orașul Sulina. Salvatorii Pichetului de Pompieri Crişan intervin cu două ambarcaţiuni pentru limitarea incendiului.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Delta a anunţat că incendiul a fost monitorizat de agenţii Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării, iar în urma evaluării s-a stabilit că momentan nu există pericolul de extindere, acesta manifestându-se într-o zonă inundabilă.

Incendiu in Delta Dunarii, in apropiere de Sulina
Incendiu in Delta Dunarii, in apropiere de Sulina

Incendierea vegetației, interzisă în Delta Dunării

„Cinci subofiţeri din cadrul Pichetului de Pompieri Crişan asigură măsuri de protecţie în caz de necesitate la locuinţele aflate în apropierea focarelor, dar şi pentru a monitoriza şi a împiedica răspândirea incendiului peste canalele ce îl delimitează. Incendiul se dezvoltă în zona canalului Bărbosu intersecţie cu canalul Cardon cu extindere către Mila Marină 2″, a precizat ISU Delta.

Instituţia reaminteşte cetățenilor că incendierea vegetaţiei uscate este interzisă în Delta Dunării, astfel de acţiuni putând avea urmări deosebit de grave atât pentru viaţa locuitorilor și a bunurilor acestora, cât și pentru habitatele naturale.

Gabriela Cristea se poate considera o norocoasă
Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...