Incendiu devastator la periferia Londrei. Mai multe case au fost distruse, sute de pompieri se luptă cu flăcările

Ana Anitoiu 19.07.2022, 18:08
Incendiu devastator la periferia Londrei. Mai multe case au fost distruse, sute de pompieri se luptă cu flăcările

Un incendiu devastator a izbucnit, marți, într-un stat aflat la periferia Londrei, capitala Regatului Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord. Mai multe case au fost distruse și sute de pompieri se luptă cu flăcările.

Incendiu la periferia Londrei

Au fost trimise la fața locului 15 autospeciale de stingere a flăcărilor și au intervenit aproximativ 100 de pompieri în satul Wennington, pentru lichidarea incendiului ce se manifestă la mai multe clădiri. Mai multe case sunt afectate, iar cel puțin una este distrusă complet, conform news.sky.com.

„Avem 15 mașini de pompieri și aproximativ 100 de pompieri care se ocupă de acest incendiu din Wennington”, a transmis Brigada de Pompieri din Londra, pe Twitter.

Incendiu devastator la periferia Londrei
Incendiu devastator la periferia Londrei, in satul Wennington

Primarul Londrei, apel către locuitori

Acest incident are loc în contextul în care a crescut numărul de incendii în Londra, în cea mai călduroasă zi din Regatul Unit. Primarul capitalei britanice, Sadiq Khan, a declarat că Brigada de Pompieri din Londra (LFB) se află sub o presiune imensă. Oficialul le-a transmis oamenilor să-și ia toate măsurile de siguranță, precizând că situația este „critică”.

„Vă rog, nu faceți grătar pe iarbă sau în balcoane, nu lăsați bucăți de sticlă pe iarbă (pot izbucni incendii din cauza lor), stingeți țigările în siguranță și raportați un incendiu imediat ce îl remarcați. Nu vă asumați riscuri. Aveți grijă de siguranța voastră pe timp de caniculă”, a mai transmis primarul.

Cea mai fierbinte zi în Regatul Unit

În imagini surprinse în satul Wennington se vede un fum gros provocat de incendiu, ce se apropie de o biserică istorică. Câmpurile din apropiere au ars. Deocamdată, nu se știe dacă s-au înregistrat victime.

Flăcările au izbucnit la case aflate aproape de o stație de pompieri din Wennington, un sat foarte mic, cu o populație de aproximativ 300 de persoane.

Marți a fost cea mai fierbinte zi înregistrată în Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord. Meteorologii au transmis că temperatura a ajuns la 40,2 grade Celsius pe aeroportul Heathrow și mai târziu în Coningsby, Lincolnshire, depășind recordul anterior de 38,7 grade Celsius ce a fost înregistrat în Cambridge, în urmă cu trei ani.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...