Incendiu de coșmar în Slatina. Ard neîncetat tone de combustibil

Elena Avramescu 02.12.2022, 13:38
Incendiu de coșmar în Slatina. Ard neîncetat tone de combustibil

Un incendiu extrem de puternic a izbucnit în cursul zilei de vineri la o topitorie din Slatina. Din nefericire, în jur de trei tone de combustibil lichid au fost afectate, care ard ușor. În momentul în care au sosit pompierii ardeau nu mai puțin de 3 tone de combustibil lichid ușor, utilizate în procesul tehnologic, și mai multe rezervoare de combustibil.

Incendiu la o topitorie din Slatina

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Olt, Alin Băsăşteanu a declarat că nu sunt victime, iar echipaje de pompieri acţionează pentru stingerea flăcărilor şi lichidarea incendiului.

„Un incendiu s-a produs la o topitorie din municipiul Slatina, pe strada Depozitelor. La sosirea echipajelor, ardeau aproximativ trei tone de combustibil lichid uşor, utilizate în procesul tehnologic şi mai multe rezervoare de combustibil. Nu sunt victime”, a spus Băsăşteanu.

Momentan, incendiul a fost localizat, potrivit ISU Olt. La locul evenimentului au intervenit peste 20 de pompieri, cu trei autospeciale de stingere, din cadrul Detașamentului Slatina, iar misiunea a fost sprijinită de pompieri din cadrul Serviciului Privat pentru Situații de Urgență Rivergate Fire, care s-au deplasat la locul evenimentului cu două autospeciale de stingere.

Incendiu la o fabrică de mezeluri din Timișoara

În urmă cu aproximativ o săptămână, un puternic incendiu cu degajare mare de fum a avut loc, miercuri seară, la fabrica de mezeluri a companiei Smithfield din Timişoara. Cinci persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale, fiind apoi transportate la spital. Alți 169 de angajați au reușit să părăsească imobilul în siguranţă.

„Am fost solicitaţi să intervenim la un operator economic de pe strada Polonă, nr 4, din Timişoara, pentru o degajare masivă, existând posibilitatea ca în interior să fie persoane surprinse. La faţa locului s-au deplasat de urgenţă două autospeciale de primă intervenţie şi comandă, 5 autospeciale de stingere, o autospecială de lucru şi salvare de la înălţime, 3 echipaje SMURD şi un efectiv de 35 de pompieri”, a anunţat ISU Timiş.

Se pare că incendiul se manifesta cu fum, fără flacără, la o fabrică de mezeluri aflată la marginea oraşului Timişoara.

”Sosiţi la faţa locului, pompierii au constatat că există o degajare mare de fum, fără flacără, la o hală de procesare cu o suprafaţă de aproximativ 3000 mp. S-au constituit echipe de căutare-salvare în interiorul halei pentru identificarea posibilelor victime şi focarelor”, a notat ISU Timiş.
Ce s-a întâmplat cu celebra trupă Trident?
Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...