BREAKING

Update: Incendiul din zona Doamna Ghica a fost lichidat. 11 persoane au fost evacuate din bloc Foto

Cătălina Burghelea 08.04.2022, 08:50

Un incendiu puternic a izbucnit, vineri dimineață, la un bloc cu 10 etaje din București, în zona Doamna Ghica. Focul se manifestă la etajul șapte. Din cauza fumului dens, care a fost semnalat și pe casa scării, doi locatari au fost evacuați din apartamentele învecinate de către echipajele de intervenție.

Incendiu la un bloc din Doamna Ghica

Update ora 08.47. Incendiul a fost lichidat de pompieri, a anunţat ISU Bucureşti-Ilfov. 11 persoane au fost evacuate din bloc, dintre care patru au primit îngrijiri medicale la fața locului. Un singur locatar a fost transportat la spital, a dezvăluit ISUBIF.

Știrea inițială

Pompierii intervin pentru stingerea flăcărilor cu detașamentul special de Salvatori și șase autospeciale de stingere cu apă și spumă. La fața locului se mai află un echipaj de descarcerare și cinci echipaje SMURD.

„Intervenim pentru stingerea unui incendiu în zona Doamna Ghica. Incendiul se manifestă într-un apartament de la etajul 7 al unui bloc P+10, cu degajări de fum”, au explicat reprezentanţii ISUBIF.

„Se acționează cu detașamentul special de Salvatori, sase autospeciale de stingere cu apă și spumă, o descarcerare, cinci echipaje SMURD. Din cauza fumului dens, care a pătruns și pe casa scării, două persoane au fost evacuate din apartamentele învecinate de către echipajele de intervenție”, potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dealul Spirii București-Ilfov.

captură foto
captură foto

Traficul este restricționat în această zonă a Capitalei

Pompierii intervin, în această dimineaţă, pentru stingerea unui incendiu izbucnit într-un apartament situat la etajul 7 al unui bloc din zona Doamna Ghica. Două persoane din apartamentele învecinate au fost evacuate de urgență.

Polițiștii bucureșteni au transmis că traficul este restricționat pe strada Domna Ghica din Capitală, dar și pe străzile adiacente, ca urmare a incendiului declanșat la etajul șapte al unui bloc din zonă.

„La acest moment traficul rutier este restricționat pe strada Doamna Ghica, pe sensul dinspre Bd. Lacul Tei către Șos. Colentina, precum și pe străzile adiacente”, a anunțat Brigada Rutieră a Capitalei.

„Având în vedere intervenţia pompierilor pentru incendiul produs în zona Str. Doamna Ghica, Brigada Rutieră recomandă conducătorilor de autovehicule să evite pe cât posibil zona, să circule cu prudenţă, să păstreze o distanţă suficientă pentru a putea frâna în condiţii de siguranţă, să nu oprească ori să staţioneze decât în locurile special amenajate şi să respecte semnalele şi indicaţiile poliţiştilor rutieri”, au mai spus oamenii legii.

Flăcări mari în centrul Bucureştiului, s-a intervenit cu 12 autospeciale

Un incendiu uriaș s-a produs, joi seară, la acoperişul unei clădiri de pe Calea Moşilor din Capitală, existând pericol să se extindă. Pompierii au intervenit cu 12 autospeciale de stingere pentru lichidarea focului.

„Intervenim pentru stingerea unui incendiu produs la o clădire P+1+M, situata pe Calea Moșilor. Incendiul se manifesta la nivelul acoperișului, pe o suprafață de aproximativ 300 mp., cu posibilități de propagare. Acționăm cu 10 autospeciale de stingere cu apă si spumă, o descarcere, o autoscara de intervenție și salvare de la înălțime și un echipaj SMURD”, a anunţat, joi seară, IGSU Bucureşti.

În total, s-a acționat cu 12 autospeciale de stingere cu apă și spumă, două autoscări, o descarcerare, o ambulanță SMURD. Intervenția a fost destul de dificilă din cauza spațiului îngust și a liniilor de alimentare cu energie electrică a tramvaielor care tranzitează zona. Brigada Rutieră le-a recomandat participanților la trafic să evite zona, să respecte semnalele și indicațiile polițiștilor și să circule cu prudență.

Urmăriți Impact.ro și pe
Cătălina Burghelea
Este redactor Playtech. Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării și a masterului în Marketing Online din cadrul ASE, Catalina Burghelea s-a alaturat echipei de stiri de...