Incendiu la Spitalul de Copii din Galați. Zeci de pacienți, evacuați de urgență

Ioana Bucur 06.10.2022, 18:19
Incendiu la Spitalul de Copii din Galați. Zeci de pacienți, evacuați de urgență

Un incendiu a izbucnit, joi seara, 6 octombrie 2022, la Spitalul de Copii din Galați. Din primele informații obținute, pacienții din mai multe saloane sunt evacuați

Incendiu la Spitalul de Copii din Galați

Un incendiu a izbucnit, joi seara, 6 octombrie 2022, la Spitalul de Copii din Galați. Din primele informații obținute, pacienții din mai multe saloane sunt evacuați.

„La numărul unic de urgenţă 112 a fost anunţat că iese fum din bucătăria Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii „Sf. Ioan” Galaţi, municipiul Galaţi, str. Gheorghe Asachi. La faţa locului s-au deplasat 2 autospeciale cu apă şi spumă, 1 echipaj descarcerare, 1 autoscară, echipajul SMURD tip C, echipajul SMURD tip B de la Detaşamentul de Pompieri Galati”, transmite ISUJ Galaţi.

Se pare că incendiul ar fi izbucnit din zona bucătăriei, de la un corp de iluminat, şi s-ar manifesta cu degajări mari de fum, luându-se decizia ca mai multe saloane să fie evacuate.

Potrivit informațiilor transmise se reprezentanții ISU Galați, nu ar fi persoane intoxicate, dar din cauza fumului s-a trecut la evacuarea mai multor saloane de la etajul al doilea al clădirii.

Incendiu și la Spitalul de Copii din Timișoara

Pe 18 septembrie, un incendiu a izbucnit la Spitalul de Copii „Louis Turcanu” din Timișoara. S-a decis activarea planului roșu de intervenție, zeci de mame și copii au fost evacuați.

„O comisie formată din reprezentaţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Banat” al judeţului Timiş, împreună cu echipa CFL din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Timiş, s-a deplasat la Spitalul de Copii “Louis Turcanu” din Timişoara pentru a stabili cauza probabilă a evenimentului din cursul nopţii.

Minorii internați pe secțiile de Oncologie și Pediatrie ale unității medicale au fost treziţi din somn de fumul înecăcios care a inundat coridoarele şi o parte din saloane. Mamele copiilor şi personalul medical au dat alarma la numărul de urgenţă, relatează Opinia Timişoarei.

„Astăzi, la ora 10:00, o comisie formată din reprezentaţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Banat” al judeţului Timiş, împreună cu echipa CFL din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Timiş, s-a deplasat la Spitalul de Copii “Louis Turcanu” din Timişoara pentru a stabili cauza probabilă a evenimentului din cursul nopţii” , a precizat ISU Timiş.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...