Încă două cutremure astăzi, în Turcia. Ce magnitudine au avut

Badea Violeta 08.02.2023, 15:22
Încă două cutremure astăzi, în Turcia. Ce magnitudine au avut

Cu mii de morți și răniți și o multitudine de clădiri distruse, cutremurele care au lovit Turcia și Siria în primele ore ale dimineții de luni, 6 februarie, au fost unele dintre cele mai devastatoare din ultimii ani. Acestea au avut magnitudinea de 7,8 şi 7,5 pe Richter. Însă, coșmarul este departe de a se sfârși. Miercuri, 8 februarie, alte două seisme au zguduit Turcia. Iată ce magnitudine au avut!

Coșmarul continuă în Turcia. Alte două cutremure au avut loc astăzi

Două cutremure puternice de 7,8 și 7,5 grade pe scara Richter au provocat deja moartea a peste 11.200 de persoane în Turcia și Siria. De asemenea, alte 35.000 de persoane rănite au fost rănite.

Turcia a declarat că 8.574 de persoane au murit în țară, iar Siria estimează că numărul deceselor confirmate până acum este de 2.662. Însă, teroarea continuă pentru aceste două țări.

Astăzi, 8 februarie, alte două cutremure cu magnitudinea de 5,5 şi, respectiv, 4,6 s-au produs în Turcia. Primul s-a produs la ora 13:11:54, la o adâncime de 10 km, arată datele furnizate de către INCDFP.

În schimb, cel de-al doilea seism a avut o intensitate mai mică, de 4,6 grade pe scara Richter. Acesta s-a înregistrat la ora 13:24:07, la adâncimea de 10km.

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 58km N de Kahramanmaras, 105km V de Adiyaman, 106km V de Malatya, 115km N de Gaziantep, 137km NE de Osmaniye, 161km SE de Kayseri, 177km NV de Sanliurfa, 184km S de Sivas, 193km V de Elazig, 194km V de Siverek, conform Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului.

Citește și Turcia a fost mutată cu 3 metri din cauza cutremurelor. Descoperirea făcută de un specialist din Europa!

Alte doua seisme au zguduit Turcia
Alte doua seisme au zguduit Turcia

Ajutor din China pentru Siria

China va ajuta Siria cu un ajutor umanitar de urgență în valoare de 30 de milioane de yuani (4,4 milioane de dolari), a anunțat miercuri, 8 februarie, purtătorul de cuvânt al ministerului de externe, Mao Ning, într-o conferință de presă, informează cei de la Reuters.

Ajutorul va consta în bani, alimente, dar și echipamente de prim ajutor. Mai mult decât atât, China a trimis, tot miercuri, o echipă de salvare în Turcia, din care fac parte nu mai puțin de 82 de salvatori, care au venit cu 20 de tone de echipamente, dar și cu patru câini de căutare.

În plus, presa internațională scrie că un număr de 52 de voluntari din provinciile Guangdong, Jiangsu, Jiangxi și Zhejiang vor ajuta la intervențiile de salvare în zonele grav afectate de seisme.

Citește și Papa Francisc, apel pentru pentru ajutorarea victimelor din Turcia și Siria: „Încurajez pe toată lumea să-şi demonstreze solidaritatea cu aceste ţări”!

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...