Înalt oficial rus: „NATO va lupta împotriva Rusiei până la ultimul ucrainean”. Cu cine se luptă, de fapt, Moscova în Ucraina

Beatrice Dumitru 11.08.2022, 09:56
Înalt oficial rus: „NATO va lupta împotriva Rusiei până la ultimul ucrainean”. Cu cine se luptă, de fapt, Moscova în Ucraina

Occidentul a pedepsit Rusia pentru invadarea Ucrainei și a dictat sancțiuni fără precedent împotriva Moscovei, iar pe de altă parte a ajutat Kievul cu armament pentru a putea lupta împotriva trupelor Kremlinului. Un înalt oficial rus spune că Rusia nu se află, de fapt, în război cu Ucraina, ci cu NATO.

Rusia, acuzații la adresa NATO

Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO, descria ceea ce Moscova numește o „operațiune militară specială” ca un atac asupra ordinii mondiale actuale și afirma că alianța trebuie să împiedice răspândirea războiului.

În acest context, prim-adjunctul șefului Administrației Prezidențiale a Federaţiei Ruse a acuzat că NATO va lupta cu ardoare împotriva Rusiei pe teritoriul Ucrainei „până la ultimul ucrainean”, notează TASS.

Înalt oficial rus: „Va lupta împotriva Rusiei până la ultimul ucrainean”. Cu cine se luptă, de fapt, Moscova în Ucraina
Rusia acuză NATO că luptă împotriva Moscovei.

Conducerea Ucrainei și-a lăsat țara, teritoriul și, cel mai rău, poporul lor să fie folosit. Au furnizat teritoriul Ucrainei și poporul ucrauinean în încercarea de a construi o confruntare fundamentală între comunitatea occientală și Rusia pe acest teritoriu. Desigur, NATO va lupta cu ardoare, așa cum ei înșiși nu ezită să declare, împotriva Rusiei până la ultimul ucrainean și fără nicio urmă de remuşcare„, a declarat Serghei Kiriyenko.

„Întregul bloc NATO duce un război împotriva Rusiei”

El a menționat că acum este în desfășurare o „operațiune militară fierbinte” a Occidentului împotriva Rusiei.

Înțelegem foarte bine că pe teritoriul Ucrainei nu suntem în război cu Ucraina și, bineînțeles, nu cu ucrainenii. Întregul bloc NATO duce un război împotriva Rusiei, pe teritoriul Ucrainei și cu mâinile ucrainenilor. Astăzi lumea se schimbă în fața ochilor noștri. Trăim într-o eră a schimbării fundamentale. Lumea se schimbă ireversibil. Și într-o asemenea eră a schimbării câștigă cel care gestionează schimbările”, a mai afirmat Serghei Kiriyenko.

În urmă cu o săptămână Jens Stoltenberg spunea că războiul din Ucraina este cel mai periculos moment pentru Europa de după cel de-al Doilea Război Mondial, iar Rusiei nu trebuie lăsată să învingă. Acesta a mai spus că pentru a împiedica Moscova să câștige, NATO și țările sale membre ar putea fi nevoite să continue să sprijine Kievul cu arme și alte tipuri de asistență pentru o lungă perioadă de timp.

Războiul declanșat de Rusia în Ucraina a determinat Finlanda și Suedia să adere la NATO, cererile lor fiind ratificate până acum de 23 din cele 30 de state membre, inclusiv de Statele Unite.

Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...