În plină pandemie, Google investește un miliard de dolari pentru reîntoarcerea angajaților la birou

Beatrice Dumitru 14.01.2022, 16:18
În plină pandemie, Google investește un miliard de dolari pentru reîntoarcerea angajaților la birou

Pandemia de coronavirus a dat lumea peste cap. În încercarea de a limita răspândirea cazurilor de Covid-19 au fost închise școli, săli de teatru și cinema, iar corporațiile din întreaga lume și-au trimis angajații să lucreze de acasă. Una dintre aceste companii este Google, care acum se pregătește să readucă angajații la birou și de aceea a cumpărat o clădire pentru care investește o sumă imensă.

Google vrea să readucă angajații la birou

Gigantul tehnologic a anunțat că achiziționează Central Saint Giles cu sediul în centrul Londrei, pentru care are deja un contract de închiriere. Noua achiziție va permite Google să crească numărul angajaților de la 6.400, câți are în prezent, la 10.000, a declarat Ronan Harris, vicepreședintele Google Marea Britanie și Irlanda.

Pentru noua clădire de birouri din centrul Londrei, compania Google va cheltui 1 miliard de dolari, în efortul de a aduce personalul înapoi la locul de muncă. Clădirea va avea zone liniștite, zone de lounge, spații pentru lucrul în echipă și spații de lucru acoperite în aer liber, astfel încât personalul să poată lucra la aer curat.

În plină pandemie, Google investește un miliard de dolari pentru reîntoarcerea angajaților la birou
Google, un miliard de dolari pentru o clădire din centrul Londrei.

Reprezentantul Google a precizat că majoritatea angajaților companiei din Marea Britanie doresc să beneficieze de un program hibrid și să lucreze câteva zile pe săptămână de acasă și câteva zile la birou, scrie Business Insider.

Google, printre primele companii care și-au trimis angajații să lucreze de acasă

Clădirea de un miliard de dolari va fi folosită „ca un loc pentru colaborare și conexiune între persoană”, a spus Ronan Harris. Pentru sediul din Silicon Valley, Google a angajat aproape 700 de oameni în ultimul an.

Google a declarat la începutul lunii decembrie că a renunțat să-și cheme angajații la birourile din SUA, Europa, Orientul Mijlociu și Africa după 10 ianuarie. Decizia a fost luată pe fondul răspândirii rapide a varinatei Omicron a coronavirusului, descoperită anul trecut în noiembrie în Africa de Sud, și a restricțiilor impuse ulterior.

Google are aproximativ 85 de clădiri de birouri în aproape 60 de țări și a fost una dintre primele companii care a cerut angajaţilor să lucreze de acasă ,din cauza pandemiei izbucnită în decembrie 2019, la Wuhan, în China.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...