În plin război, Wladimir Klitschko se gândește să doboare recordul legendarului George Foreman. „Nu trebuie să uităm de viață”

Sorin Barbu 26.04.2022, 10:44
În plin război, Wladimir Klitschko se gândește să doboare recordul legendarului George Foreman. „Nu trebuie să uităm de viață”

Wladimir Klitschko a fost „prezent” la lupta în care Tyson Fury l-a învins pe Dillian White și a câștigat centura mondială WBC. Fostul campion mondial are 46 de ani și nu a exclus posibilitatea de a urca din nou în ring, având în plan să doboare recordul americanului George Foreman.

La 46 de ani, Wladimir Klitschko se gândește la un nou titlu mondial

Am intrat în ziua cu numărul 62 de când armata Federației Ruse a atacat Ucraina din ordinul lui Vladimir Putin. În acestă perioadă cei doi frați Klitschko au fost, alături de președintele Volodimir Zelenski, cele mai vocale voci, care au au reșit să mențină moralul ucrainenilor în ciuda nenorocirii care le-a lovit țara.

Wladimir Klitschko a avut o intervenție video, pe Wembley, la meciul în care Tyson Fury l-a învins Dillian White, în fața a aproape 95.000 de spectatori. Duelul a fost decis în runda cu numărul șase. Fury și-a trimis la podea adversarul cu un upercut care i-a adus un cec de 26 de milioane de dolari și centura mondială WBC.

Înaintea partidei, fratele primarului din orașul Kiev a recunoscut că este tentat să revină în ring. Are 46 de ani, dar și-a propus să doboare recordul americanului George Foreman, care la 45 de ani a câştigat titlul mondial în versiunile WBA şi IBF. Klitschko se antrenează deja cu gândul la această revenire spectaculoasă.

„Am învățat că, în ciuda războiului, nu trebuie să uităm de viață. Sportul face parte din viața mea. Mă bucur că Tyson Fury a câștigat. Întoarcerea mea pe ring? Nu vreau să promit nimic grandios, dar dacă războiul din Ucraina se termină curând și nu va mai exista o invazie a Rusiei în țara noastră…

Dacă voi fi într-o formă bună, cine ştie, poate am să-l întrec pe Foreman. Este o chestiune care mă motivează în fiecare zi, mă face să dau totul la antrenamente. Nu vreau să câştig un meci, ci să dobor un record”, a spus Klitschko.

Wladimir Klitschko s-a retras în aprilie 2017, după ce a pierdut confruntarea cu britanicul Anthony Joshua. Ucraineanul a cucerit primele centuri IBF ŞI IBO în 2006, iar apoi a deţinut titlurile WBA, IBF, WBO şi IBO până în 2015, când a fost învins neaşteptat de britanicul Tyson Fury. Palmaresul său este impresionant: 64 victorii şi 5 înfrângeri în palmares.

Wladimir Klitschko a profitat de intervenția video și a vorbit despre situația dramatică din Ucraina.

„Situația în Mariupol și în sud-estul țării este devastatoare. Civili, oameni răniți încă sunt acolo. La fel și forțele militare ucrainene. Sunt acolo de săptămâni, fără, electricitate, mâncare sau apă. Au existat numeroase tentative de a deschide coridoare umanitare, pentru ca răniții și civilii să plece, dar niciodată nu a funcționat…”, a mai afirmat Klitschko.

Fostul pugilist vrea ca țara lui să fie sprijinită cu arme și a cerut ca Federația Rusă să fie izolată din punct de vedere economic și politic.

Urmăriți Impact.ro și pe