În ce zi și la ce oră va avea loc prima Lună plină din Aprilie

Emanuela Pană / 08.04.2021, 16:39

În luna aprilie, pasionații de astronomie vor avea ceva mai mult de așteptat până să poată vedea Luna plină. Ultima dată când a avut loc acest fenomen a fost pe 28 martie și s-a încadrat pe zodia Balanței. Luna plină este acel moment în care astrul nopții, văzut de pe Pământ, apare complet luminat – o priveliște de-a dreptul spectaculoasă. La rândul lor, observatorii astrologici încearcă să surprindă momentul, care nu poate fi văzut foarte des. Descoperă care sunt fazele Lunii în aprilie 2021 și pe ce zodie va pica de această dată.

Când va fi Luna plină în Aprilie

Anul acesta, aprilie a început cu lună în descreștere, un moment oportun pentru a încheia proiecte și a te relaxa. Cu alte cuvinte, atunci când luna este în descreștere energia scade, iar noi devenim mai introvertiți. Această perioadă este ideală pentru a scăpa de orice element nedorit: fie că este vorba despre o dietă, o intervenție chirurgicală sau una stomatologică, ș.a.m.d.

După cum bine știm cu toții, astrul nopții are patru faze pe care le traversează în fiecare lună calendaristică: Lună în creștere, Lună plină, Lună în descreștere și Lună nouă. Luna plină reprezintă acel moment în care Luna este în opoziție cu Soarele și Pământul se află aproximativ pe linia care unește astrul nopții cu astrul zilei, longitudinea ecliptică a Soarelui și a Lunii diferind cu 180 de grade.

În luna aprilie sunt doar trei zile în care Luna, văzută de pe Pământ, apare complet luminată de Soare. Din cele mai vechi timpuri, acest lucru i-a încântat și i-a speriat deopotrivă pe oameni, existând numeroase superstiții legate de acest eveniment astrologic. Foarte multe persoane cred că Luna plină atrage numai vești rele, cel mai cunoscut mit fiind cel al vârcolacului. Încă din secolul XVII, oamenii au început să creadă că vârcolacii se transformă atunci când astrul ceresc este în totalitate vizibil.

La rândul lor, nici grecii antici nu erau mai optimiști. Aceștia considerau că Luna plină are puterea de a scoate răul din oameni la suprafață, fapt pentru care, în zilele cu pricina, grecii antici aveau un comportament mult mai agresiv decât de obicei.

Trecând de la mituri și superstiții la lucruri mai serioase, astrologii spun că luna plină afectează atât oamenii, cât și animalele, fapt dovedit într-o oarecare măsură și științific, unele influențe fiind testate de-a lungul timpului.

Citește și: Când este Lună Plină în martie 2021. Toate datele din lună când vom avea o astfel de lună

Zilele în care o vom putea vedea

După cum aminteam și mai sus, ciclul lunar este format din patru faze principale, care pornesc de la iluminarea totală a satelitului – Luna plină și până la ascunderea sa totală – Luna nouă.

 Când este Lună plină în aprilie 2021
Când este Lună plină în aprilie 2021

✎ Fazele lunii – Aprilie 2021

3 – 6 Aprilie – Ultimul Pătrar;

11 – 13 Aprilie – Lună Nouă;

18 – 21 Aprilie – Primul Pătrar;

26 – 28 Aprilie – Lună Plină.

✎ Alte tradiții și superstiții legate de Luna plină

  • Luna plină sângerie venea cu intentii malefice, drept un jaguar care ataca și mănâncă Luna;
  • Oamenii credeau că pot atrage atenția jaguarului spre Pământ ca să lase Luna în pace;
  • Aceștia strigau, urlau, puneau câinii să latre și să schelalaie, sperând că galagia lor îndeparteze jaguarul de la Lună;
  • În Mesopotamia, eclipsa lunară era un atac direct asupra regelui;
  • Pentru mulți din India, eclipsa lunară însemnă ghinion;
  • Când era Lună plină, mâncarea și apa erau acoperite și curățate cu un ritual special;
  • Femeile gravide nu aveau voie să mănânce sau să muncească pentru a-și proteja copilul nenăscut;
  • În secolele XIX și XX, ideea a mers și mai departe când a apărut tema omului care se transforma în lup la Luna plină.
DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI