În ce zi se vor aprinde luminițele de Crăciun în Capitală. Surprize mari pentru bucureșteni

Diana Radu 27.11.2019, 13:38
În ce zi se vor aprinde luminițele de Crăciun în Capitală. Surprize mari pentru bucureșteni

Mai sunt doar 28 de zile până la Crăciun iar Primăria Capitalei a gătit orașul cu 10 milioane de LED-uri  și cu mii de figurine 2D şi 3D ce înfățișează brazi, steluțe și globulețe. Pentru toate luminițele cu care a fost împodobit Bucureștiul, Gabriela Firea a cheltuit aproape 12 milioane de euro din bugetul local.

Când se aprind luminițele de Crăciun în Capitală

În ce zi se vor aprinde luminițele de Crăciun în Capitală
În ce zi se vor aprinde luminițele de Crăciun în Capitală

Anul acesta aprinderea luminițelor de Crăciun din București coincide cu inaugurarea tradiționalului Târg de Crăciun din Piața Constituției. Mult-așteptatul eveniment va avea loc în seara de joi, 28 noiembrie, începând cu ora 19:00, atunci când Gabriela Firea va urca pe scenă pentru a porni iluminatul festiv care se anunță de-a dreptul grandios.

„Aproape 10 milioane de beculeţe de tip LED, cu 7 milioane mai multe decât în anii precedenţi şi cu peste 1 milion mai multe decât anul trecut şi un total de 9.351 de elemente luminoase, faţă de 7.000 montate anul trecut. Dintre acestea, 3.815 sunt elemente luminoase 3D şi 2D, cu 1.500 mai multe decât anul trecut, dintre care peste 1.000 de elemente luminoase cu specific sportiv. Din totalul figurinelor, 2.200 sunt agabaritice – depăşesc 2,5 metri înălţime”, se arată într-un comunicat transmis de Primăria Capitalei.

Inaugurarea Târgului de Crăciun din Piața Constituție coincide cu aprinderea luminițelor din Capitală

Târgul de Crăciun din Piața Constituției își va deschide porțile pe data de 28 noiembrie, ci nu pe 1 decembrie așa cum s-a întâmplat în anii precedenți. Așa că locuitorii Capitalei se vor bucura mai mult timp anul acesta de decorul de basm din Piața Consituției. Până pe 26 decembrie, pe scenă vor urca nume celebre, precum: Phoenix, Vița de Vie, Vunk, Voltaj, Loredana, Antract, dar și artiști în vogă precum Lidia Buble, Nicole Cherry, Connect-R, sau Elena Gheorghe.

Târg de Crăciun 2019
Târg de Crăciun 2019

„Târgul de Crăciun Bucureşti reprezintă o destinaţie de neratat pentru toţi cei care vor să experimenteze un Crăciun tradiţional, fiind un eveniment dedicat întregii familii, care transformă centrul oraşului într-un spaţiu de sărbătoare.

Vizitatorii se pot bucura de concerte şi spectacole, de un târg tradiţional format din peste 100 de căsuţe, precum şi de o zonă gastronomică cu preparate calde de sezon.

Casa magică a lui Moş Crăciun este destinaţia favorită a copiilor, fiind un loc de poveste, unde Moşul şi elfii săi îi aşteaptă pe cei mici să-şi exprime dorinţele de Crăciun.

Atracţiile includ ateliere de creaţie, un carusel pentru copii, un patinoar în aer liber pentru întreaga familie, o iesle care redă scena naşterii lui Iisus şi un spectaculos brad de Crăciun, înalt de 30 de metri”, potrivit anunţului făcut de organizatori pe pagina oficială de Facebook a Târgului de Crăciun Bucureşti 2019.

Urmăriți Impact.ro și pe