În ce stare se află acum câinele bătut cu lopata, pentru că a intrat în incinta unui monument istoric

Elena Avramescu 17.09.2021, 12:49
În ce stare se află acum câinele bătut cu lopata, pentru că a intrat în incinta unui monument istoric

A fost revoltă în mediul online după ce au fost publicate mai multe imagini cu un câine bătut fără milă, la începutul săptămânii, în incinta bastionului din Ilia.

În ce stare se află acum câinele bătut cu lopata

În aceste momente, câinele care a fost lovit cu lopata în cap, după ce a intrat în curtea Castelului Bethlen din Ilia, se află în siguranţă, primind îngrijire într-un spital veterinar din Deva, după cum informează reprezentanţii Poliţiei Animalor – biroul din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Hunedoara.

Pe lângă asta, poliţiştii au dezmins informaţiile cu privire la soarta tragică a câinelui, iar acum patrupedul se află în custodia unui adăpost de animale din Brad, unde va rămâne pentru următoarele 45 de zile. De când s-a întâmplat nefericitul eveniment, o mulţime de oameni s-au oferit să îl adopte, însă acest lucru nu poate fi făcut atât timp cât animalul este la adăpost.

Luni, 13 septembrie, poliţiştii au fost sunați ca să intervină la sesizarea unui localnic din Ilia, care a fost martorul unor agresiuni înfiorătoare la care a fost supus un câine maidanez, în curtea bastionului din Ilia.

Un caine a fost batut, fara mila, cu lopata
Un caine a fost batut, fara mila, cu lopata

Acest căţel blând a fost bătut crunt cu lopata pentru că a intrat în incinta castelului. Atât de tare a fost lovit în cap de s-a auzit caşi cum ar lovi cineva un pietroi. Am anunţat Poliţia din comună şi au venit doi poliţişti care şi-au făcut datoria, apoi au anunţat Poliţia Animalelor care a venit la faţa locului şi au constatat că aşa de tare a fost lovit în cap încât îi curge sânge pe nas şi ochii i s-au umplut de sânge. Au venit la faţa locului şi un doctor veterinar, un criminalist care a făcut poze şi a ridicat lopata.

Nu pot să cred şi nici acum nu mi-am revenit şi nu o să îmi revin curând din ceea ce am putut să văd, câtă răutate putem că să avem noi, oamenii. Să loveşti cu atâta brutalitate un animal blând este ca şi cum ai lovi în cap cu lopata un copil de 3-4 ani, a spus ieri Florin, un martor al scenelor de violenţă, potrivit Adevărul.