În ce stadiu sunt lucrările la metroul din Drumul Taberei. Când vor avea, de fapt, bucureștenii acces la noua stație

Diana Radu 16.10.2019, 17:33
În ce stadiu sunt lucrările la metroul din Drumul Taberei. Când vor avea, de fapt, bucureștenii acces la noua stație

În oraș circulă vestea că metroul din Drumul Taberei ar putea fi inaugurat până de Revelion. Însă, la cum stau lucrurile pe teren distanța până la îndeplinirea acestei promisiuni este mai mare decât cea până la lună. Ce spune ministrul transporturilor despre noua stație de metrou din Drumul Taberei?

Zona stației „Parc Drumul Taberei” din București unde ar fi trebuit să fie deja noua stație de metrou arată de parcă tocmai a avut loc un bombardament teribil. Cu toate acestea, ministrul transporturilor și directorul Metrorex speră ca lucrările la metroul din Drumul Taberei să fie gata până de Anul Nou.

Când va fi gata metroul din Drumul Taberei, potrivit ministrului transportului

Răzvan Cuc, ministrul transporturilor a declarat că metroul din Drumul Taberei urmează să fie gata în decembrie 2019, iar informația e confirmată și de Metrorex. „Ținta asumată de Ministerul Transporturilor și Metrorex pentru punerea în funcțiune a Magistralei 5, tronsonul Drumul Taberei – Eroilor, este decembrie 2019”, se arată într-un comunicat al companiei Metrorex.

Însă muncitorii care lucrează la stația de metrou sunt cu totul și cu totul de altă părere. Aceștia susțin că va mai dura mult și bine până când lucrările vor fi finalizate. 

„O să arate frumos, dar mai durează”, a declarat unul din muncitorii din echipele care lucrează la suprafață. „Poate un an și ceva. Dacă nu e nicio ieșire terminată….”. Iar de acord cu acesta este și colegul său, care spune că: „Mai durează câteva luni. Poate în august. La majoritatea ieșirilor este pusă piatra dar la Eroilor, la tunelul de legătură nu e încă pusă. Acolo s-a și surpat solul, au fost probleme cu infiltrațiile”.

Potrivit muncitorilor, metroul din Drumul Taberei nu va fi gata anul acesta

Metroul din Drumul Taberei nu va fi gata anul acesta
Metroul din Drumul Taberei nu va fi gata anul acesta. Sursa foto: Digi24

Chiar dacă Metrorex a solicitat accelerarea ritmului de amenajare a Magistralei 5 din Drumul Taberei astfel încât să fie gata până în decembrie 2019, muncitorii spun că nu există nici mai mică șansă ca asta să se întâmple.

Constructorii sunt sceptici că vor finaliza lucrarea până la finalul acestui an. „La Eroilor e jale!”, răbufnește unul din muncitorii de la magistrală. „Sunt probleme la instalația electrică, la automatizare”, adaugă altul.

„Finisajele sunt departe de finalizare, departe, departe, departe”, spune Ionuț Ciurea, de la asociația Pro Infrastructura. „Dar nu e vorba doar despre lucrările propriu-zise. Problema principală o reprezintă sistemul de automatizare”.

Urmăriți Impact.ro și pe