În ce să fierbi mămăliga ca să iasă cremoasă. Nu vei mai folosi apă de acum înainte

Anca Manolica 02.02.2023, 20:10
În ce să fierbi mămăliga ca să iasă cremoasă. Nu vei mai folosi apă de acum înainte

Mămăliga este nelipsită de pe mesele românilor încă din generațiile trecute. Consumată în loc de pâine, lângă feluri de mâncare tradiționale, cu lapte sau în cea mai populară combinație din prezent, cu brânză și smântână, aceasta este și va fi mereu o alegere bună. Totuși, dacă vrei să o faci să iasă și mai cremoasă, noi îți dezvăluim un truc pe care îl știu doar bucătarii pricepuți. Descoperă, în rândurile de mai jos.

Cum să obții o mămăligă cremoasă

Mămăliga este, fără doar și poate, unul dintre cele mai consumate și apreciate preparate din bucătăria românească.  De obicei, ea este servită pe post de garnitură lângă diferite feluri de mâncare delicioase. De asemenea, acest aliment reprezintă un înlocuitor ideal pentru pâine.

Însă, dacă vrei să ai un rezultat deosebit și nu doar unul obișnuit atunci când faci mămăligă, în rândurile de mai jos îți vom dezvălui un truc folosit de bucătarii pricepuți. Vei vedea că vei obține un cu totul alt gust al acestui preparat extrem de popular în bucătăria românească.

În ce trebuie să o fierbi

În loc să pui apă la fiert când faci mămăliga, poți opta pentru lapte, pentru a obține o consistență aparte. Totodată, dacă nu o gătești în post, adaugă o lingură de unt la final, după ce închizi focul. Vei vedea că vei obține o mămăligă foarte cremoasă.

Cum faci mămăliga ca să iasă cremoasă
Cum faci mămăliga ca să iasă cremoasă

Recomandarea, în acest caz, rămâne aceeași, să amesteci pe tot parcursul fierberii mălaiului, ca să nu riști ca acesta să rămână crud sau să se lipească.

Cât trebuie să fiarbă mămăliga

Pe de altă parte, cel mai important ingredient dacă vrei să faci cea mai bună mămăligă este răbdarea. Mălaiul trebuie lăsat la fiert circa 30 de minute. Dar atenție, pentru că cel de țară trebuie să fie lăsat și mai mult, cam cu 10-15 minute în plus față de cel din comerț.

În cele din urmă, specialiștii în ale gătitului recomandă ca mămăliga să fie scoasă pe un tocător de lemn. Acesta nu împiedică aburii să se ridice, așa cum s-ar întâmpla în cazul unei farfurii din sticlă sau porțelan. Mai mult, acesta este bun pentru că absoarbe excesul de apă.

Urmăriți Impact.ro și pe
Anca Manolica
Nume: Anca MANOLICĂ Studii: Marketing și Comunicare în Afaceri, ASE București Experiență profesională: Mi-am început activitatea profesională în marketing și comunicare în sport...