În ce oraș din România s-a aflat, recent, italianul infectat cu coronavirus. MAE a făcut anunțul

În ce oraș din România s-a aflat, recent, italianul infectat cu coronavirus

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a confirmat că italianul infectat cu virusul Covid-19 a fost în vizită la rude în România, mai exact în Craiova, în intervalul 18-22 februarie. Bărbatul în vârstă de 71 de ani este internat într-un spital din Rimini. În cele cinci zile cât s-a aflat la noi în țară, acesta a vizitat rudele soției sale, care este cetățean român și a desfășurat mai multe întâlniri de afaceri.

MAE confirmă cazul italianului infectat cu coronavirus care a vizitat România

Bărbatul care a vizitat recent România a fost diagnosticat marți cu coronavirus este din Cattolica și este internat la un spital din Rimini. Medicii fac controale asupra membrilor familiei și a celor care au călătorit împreună cu el. De asemenea, după vizita acestuia la noi în țară, autoritățile române au activat protocoalele necesare în acest tip de situație, urmând a fi declanșată o anchetă epidemiologică și dispuse măsurile de carantină sau izolare, după caz.

„Bărbatul are cetățenie italiană și, potrivit informațiilor disponibile la acest moment, a fost în România, în Craiova, în perioada 18-22 februarie. În această perioadă bărbatul a vizitat rudele soției sale, cetățean român, și a avut mai multe întâlniri de afaceri”, au transmis reprezentanții MAE, printr-un comunicat de presă remis, marți, potrivit Mediafax.

Italianul infectat cu coronavirus s-a aflat, zilele trecute, în România

Conform antena3.ro, și partenera italianului ar fi infectată cu coronavirus și, de asemenea, ar fi plecat și ea în Italia. După ce a fost făcut public acest caz, cei de la Direcția județeană de Sănătate Publică s-au deplasat în localitatea gorjeană Peșteana – Jiu, acolo unde locuiesc rudele femeii.

mae, caz coronavirus, romania, italian

MAE confirmă cazul italianului infectat cu coronavirus care a vizitat România

Adrian Streinu-Cercel, managerul Institutului de Boli Infecțioase „Matei Balș” a declarat în acest context că există un risc, însă este unul destul de mic, ca italianul diagnosticat cu coronavirus să fi fost contagios în perioada în care s-a aflat în România, deoarece boala s-a manifestat după două zile de când a plecat din Craiova.

„Riscul de a transmite pe teritoriul României este foarte mic pentru că, fiind în perioada de incubație. Știm cu toții că această perioadă este de până la 14 zile. S-a aflat, într-adevăr pe teritoriul României în perioada de incubație, dar fără să aibă potențial de transmitere. Debutul bolii a avut loc la 48 de ore după ce a ajuns pe teritoriul Italiei, ca atare riscul să fi fost contagios pe teritoriul României este foarte mic”, a spus, într-o intervenție telefonică la Digi 24, Streinu-Cercel.

Cu toate acestea, MAE a anunțat că a fost declanșată o anchetă epidemiologică pentru a identifica exact toate persoanele cu care a intrat în contact bărbatul. „Referitor la cazul cetățeanului italian depistat pozitiv cu virusul COVID-19, potrivit informațiilor deținute la acest moment, inclusiv în baza datelor furnizate autorităților române de Protecția Civilă Italiană, rezultă că bărbatul a aterizat pe aeroportul din Craiova în data de 18 februarie a.c.”, au precizat reprezentanții MAI.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI