În ce domenii își caută de lucru românii în această perioadă. Toată lumea fuge de sistemul medical

Diana Radu 08.04.2020, 20:50
În ce domenii își caută de lucru românii în această perioadă. Toată lumea fuge de sistemul medical

Situația cauzată de pandemie i-a lăsat pe foarte mulți români fără locuri de muncă. De asemenea, în aceeași situație sunt și cei care au fost nevoiți să se întoarcă în țară. În acest context, în jur de 250.000 și-au căutat un loc de muncă în ultima lună prin intermediul platformelor online.

Care sunt cele mai căutate domenii de lucru căutate de români

La mare cătare au fost joburile din domeniul financiar, de transport și de inginerie. În total au fost realizate 80.000 de căutări pentru aceste locuri de muncă. Joburile care a prezentat un foarte mic interes au fost în special cele din sistemul medical. Mai exact, interesul pentru locurile de muncă sin medicină au scăzut cu 20% față de lună februarie a anului curent.

cele mai cautate joburi, pandemie, financiar, transport
Care sunt cele mai căutate domenii de lucru căutate de români

De asemenea, alături de locurile de muncă din sistemul medical sau mai situat și cele din turism, care au scăzut cu 25% în căutări doar în luna martie. La categoria recrutare de personal specializat, companiile care au atras cei mai mulți candidați în luna martie au fost: Huawei Technologies, Enel și Vodafone. Aproximativ 6.000 de oameni au aplicat pentru posturile oferite de cele trei companii.

Din luna martie cererea pentru companiile din zona de telecom, tehnologie, energie și farma au crescut atât de mult, încât le-au depășit pe cele de judecători din domeniul retail sau financiar, care se aflau în top.

Conform ultimelor datele de la Ministerul Muncii, la data de 1 aprilie 155.000 de români au rămas fără loc de muncă, contractele lor fiind încetate. De asemenea, aproape 800.000 au fost trimiși în șomaj tehnic. Cifrele înregistrează o creștere alarmantă, în doar două zile numărul celor care au fost concediați a crescut cu 45.000, iar al celor trimiși în șomaj tehnic cu 300.000. Cei mai mulți oameni și-au pierdut jobul în domenii precum comerț cu ridicata și amănutul, hoteluri și restaurante sau construcții.

Urmăriți Impact.ro și pe