În ce condiții se vor ține cursurile de pregătire, în iunie, la școală. Mesaj important pentru elevi

Redacția IMPACT 13.05.2020, 14:13
În ce condiții se vor ține cursurile de pregătire, în iunie, la școală. Mesaj important  pentru elevi

Ministerul Educației și Cercetării și Ministerul Sănătății au stabilit care vor fi regulile după care cursurile se vor ține, pentru elevii din anii terminali care se vor întoarce la școală în luna iunie. Participarea elevilor la cursuri este o decizie, însă care va fi adoptată doar de părinți.

În ce condiții se vor desfășura orele, în luna iunie

Guvernul a stabilit o serie de măsuri stricte după care se vor susține cursurile pentru elevii din clasele a VIII-a şi a XII-a. Aceștia se vor întoarce la școală doar pentru o perioadă de aproximativ două săptămâni, în perioada 2-12 iunie, în care vor desfășura activități de pregătire pentru examenele finale de Evaluare Națională și, respectiv, Bacalaureat.

Școlile vor fi dotate cu echipamentele de igienă necesare pentru întoarcerea elevilor din anii terminali, la școală. Foto: Inquam Photos/Octav Ganea
Școlile vor fi dotate cu echipamentele de igienă necesare pentru întoarcerea elevilor din anii terminali, la școală. Foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Concret, la intrarea în școală, atât elevii, cât și profesorii și restul personalului didactic și nedidactic vor avea temperatura verificată de un cadru medical, în fiecare zi. Temperatura nu trebuie să fie mai mare de 37 grade. Totodată, la intrarea în fiecare unitate de învățământ vor fi asigurate materiale şi echipamente de protecţie (covoraşe dezinfectate, măşti de protecţie, substanţe dezinfectante pentru mâini). În fiecare școală vor exista:

  • săpunuri
  • prosoape de hârtie
  • dispensere cu dezinfectant pentru mâini.

În perioada în care elevii vor reveni în bănci, elevii de liceu nu vor petrece mai mult de trei ore, în vreme ce copiii din ciclul gimnazial vor petrece doar două ore la școală.

În situaţia în care unităţile de învăţământ vor realiza activităţi de pregătire în două schimburi, între acestea va fi prevăzut un interval de 2 ore pentru dezinfectarea, igienizarea cu substanţe biocide şi aerisirea sălilor pentru o perioadă de cel puţin o oră.

Ce se întâmplă dacă cineva prezintă semnele bolii COVID-19

„În situaţia în care un elev sau un cadru didactic, didactic auxiliar sau nedidactic prezintă simptome sau există suspiciunea că starea sa de sănătate este precară, nu i se va permite accesul în unitatea de învăţământ, cu recomandarea de a se adresa medicului de familie pentru stabilirea diagnosticului şi conduitei de tratament”, prevede Ordinul comun semnat de ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, şi ministrul Educaţiei, Monica Anisie, potrivit Agerpres.

George Ivașcu, despre apariția lui Carmen Simionescu în serialul Clanul
Urmăriți Impact.ro și pe