În ce condiții pot reveni la școală elevii, după 8 zile de online. Anunțul făcut de ministrul Educației

Ioana Bucur 06.10.2021, 21:59
În ce condiții pot reveni la școală elevii, după 8 zile de online. Anunțul făcut de ministrul Educației

Sorin Cîmpeanu a anunțat în ce condiții vor reveni la școală elevii, după opt zile de cursuri online. Completarea ordinului comun dintre ministerele Educaţiei şi Sănătăţii, prin care s-a eliminat o eroare comisă de un funcţionar, a fost semnată de ministrul Educației.

Ministrul Educației, despre condițiile în care se pot întoarce elevii la școală, după opt zile de cursuri online

În contextul creșterii uriașe a numărului de cazuri noi de infectare cu Covid-19 în întreaga țară, tot mai mulți copii se întorc la cursurile în regim online.

Ministerul Educației a anunțat, miercuri, condițiile în care pot reveni elevii în băncile sălilor de clasă, în a opta zi de cursuri online, din pricina situației epidemiologică din unitatea de învățământ, aceștia urmând să fie testați gratuit.

„Avem trei situaţii posibile. Dacă există cabinete medicale şcolare elevii se vor putea testa, există obligaţia testării elevilor care solicită acest lucru în cabinetele medicale şcolare în scopul revenirii la şcoală cu prezenţă fizică începând cu ziua a opta.

Acolo unde nu există cabinete medicale şcolare, se va solicita DSP, iar DSP va organiza echipe mobile de testare pentru a testa elevii care solicită acest lucru în vederea revenirii la şcoală începând cu ziua a opta.

Dacă sunt elevi care s-au testat oriunde altundeva vor putea prezenta şi ei rezultatul negativ al acestui test pentru a putea reveni la şcoală începând cu ziua a opta”, a spus ministrul.

Sorin Cîmpeanu a subliniat că, în acest moment, au fost acoperite, legal, toate situațiile ce vizează testarea elevilor. Ministrul a adăugat că este „regretabil” că printr-o adresă semnată de un funcţionar al Ministerului Sănătăţii s-au adus completări unui ordin comun de ministru, ceea ce este ilegal.

„S-a înlăturat acest neajuns, s-a rectificat, iar astăzi (miercuri – n.r.) se va publica în MO completarea la ordinul comun de ministru prin care am clarificat integral acest lucru”, a mai spus Cîmpeanu.

În ce condiții pot reveni la școală elevii, după 8 zile de online
Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu

Peste 11.000 de clase au activitatea suspendată

Ministrul a prezentat și o situație a școlilor din țară, precizând că 13.000 de elevi au fost infectaţi cu virusul Sars-COV-2, peste 11.000 de clase au activitatea suspendată, iar 121 de unităţi de învăţământ au activitatea suspendată total, în condițiile în care mai mult de jumătate dintre clase sau grupe au trecut în online.

„Este vorba de aproape 13.000, mai exact 12,978 de elevi şi preşcolari infectaţi, datele sunt centralizate astăzi, în această după amiază. Este un plus de 4.500 în raport cu numărul elevilor şi preşcolarilor infectaţi în urmă cu o săptămână. Din perspectiva angajaţilor, avem un plus de 1.700, numărul angajaţilor din învăţământ infectaţi astăzi cu virusul Sars COV 2, este 4.392”, a afirmat Sorin Cîmpeanu, miercuri, într-o conferinţă de presă.

El a precizat că peste 11.000 de clase au activitatea suspendată.

„Numărul de clase cu activitatea suspendată din perspectiva prezenţei fizice este 11.090, înseamnă circa 8% din numărul total de clase. Numărul de copii care învaţă în sistem online este de 278.000.

Sunt şi şcoli care, respectând prevederile ordinului comun de ministru, au atins acea limită de 50% clase cu activitatea fizică suspendată, lucru care a generat suspendarea activităţii cu prezenţa fizică în întreaga şcoală.

Este vorba de un număr de 121 de şcoli în România. Avem în Bucureşti 18 şcoli, avem în Timiş – 19 şcoli, avem în Bihor – 14 şcoli. Restul sunt judeţele care fie nu au nicio şcoală cu activitatea integral suspendată sau au una, două, trei şcoli”, a declarat ministrul Educaţiei.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...