În ce condiții a ajuns să stea astăzi Liviu Dragnea în închisoare. Totul i se trage după ce s-a îmbolnăvit de Covid. Dezvăluirile EXCLUSIVE ale avocatului său

Claudia Balan 19.03.2021, 21:52
În ce condiții a ajuns să stea astăzi Liviu Dragnea în închisoare. Totul i se trage după ce s-a îmbolnăvit de Covid. Dezvăluirile EXCLUSIVE ale avocatului său

Liviu Dragnea ar putea cere în mai puţin de două luni eliberarea condiţionată, după condamnarea suferită în mai 2019. Actualul său avocat tocmai s-a îmbolnăvit şi el de COVID. Fostul preşedinte al Partidului Social Democrat se află de mai bine de o săptămână carantinat în propria celulă din Penitenciarul Rahova. El a fost contact direct cu alți deținuți depistați pozitiv din incinta închisorii în care se află de aproape doi ani. În aceste condiţii, se află la cea de-a treia carantinare, din decembrie încoace.

“Am făcut din nou o cerere către conducerea penitenciarului în care am explicat că în baza Ordinului de Ministru al Sănătăţii 1805 din 19 octombrie  2020, o persoană care a fost infectată cu COVID-19 nu mai trebuie carantinată timp de 90 de zile de la vindecare. E specificat clar acest lucru la punctul 8, litera A, dar nu am avut succes. Şi nu e prima dată când se întâmplă asta în cazul Liviu Dragnea. Pur şi simplu îl ţin în celulă şi-i suspendă dreptulă la muncă, fără prea multe explicaţii. Fiindcă Liviu Dragnea a trecut prin boala asta în decembrie 2020”, a declarat în exclusivitate pentru impact.ro Flavia Teodosiu, avocatul lui Liviu Dragnea.

Fostul Lider PSD a avut COVID

Avocata acestuia speculează faptul că un număr mai mic de zile de muncă efectuate în penitenciar de către clientul ei nu-i vor permite acestuia să ceară mai repede aplicarea propunerii de liberare condiţionată.   Flavia Teodosiu spune că o situaţie similară s-a petrecut luna trecută, când Liviu Dragnea, în ciuda rezultatelor a trei teste negative anti-COVID, a stat din nou în carantină, tot din cauza numeroaselor infectări produse în penitenciar, “făcându-se iar abstracţie de drepturile sale”.

Condamnat la 27 mai 2019, imediat după duminica alegerilor europarlamentare, la trei ani şi jumătate de închisoare, în dosarul angajărilor fictive la Protecţia Copilului Teleorman, Liviu Dragnea a ispăşit deja peste 600 de zile de detenţie. Prin urmare, el a intrat în partea a doua a executării sentinţei, ceea ce îi va permite, cel mai probabil din această primăvară, să apeleze la Comisia de liberare condiţionată. Oficial, abia după executarea a două treimi din pedeapsă un condamnat poate cere în anumite condiţii eliberarea din penitenciar. Dar, în cazul lui Liviu Dragnea, se vor lua în calcul numărul de zile muncite de acesta în penitenciar, cele mai multe efectuate în cursul anului trecut.

In ce conditii a ajuns sa stea astazi Liviu Dragnea in inchisoare. Totul i se trage dupa ce s-a imbolnavit de Covid. Dezvaluirile EXCLUSIVE ale avocatului sau
Liviu Dragnea

Speră să fie eliberat condiționat în luna mai

Potrivit regulamentelor în vigoare, Liviu Dragnea câştigă o zi ce-l apropie de libertate la fiecare patru lucrate, ceea ce fostul lider PSD a făcut constant până în vara anului trecut, atunci când dreptul la muncă i-a fost suspendat, după ce s-a descoperit în luna august că a oferit un interviu către o televiziune privată, fără ca mai marii penienciarului să fi fost înştiinţați în prealabil.

“Va trebui să calculăm cu atenţie întreaga sa perioadă de muncă pentru a vedea exact când vom putea face prima cerere către Comisia de liberare condiţionată. Dar aş zice că acea zi nu e deloc departe, undeva în cursul lunii mai, poate chiar în prima ei jumătate. Mă aştept la noi bătălii pe tema asta!”, a mai afirmat Flavia Teodosiu.

Destinul a făcut ca în aceste zile în care Liviu Dragnea se află carantinat în propria celulă, avocatul său să se fi infectat şi el, la rându-i, cu COVID-19. “Am deja cinci sau şase zile de carantină, fiindcă am intuit repede că aş putea avea aşa ceva. Am fost internată ambulatoriu la spital 24 de ore, fiindcă am vrut să mă asigur că am sub control evoluţia bolii şi pare că aş avea o formă uşoară, cu atât mai mult cât nu m-am grăbit să apelez la medicamente sau chiar antibiotic încă de la primele semne”, a mai precizat Flavia Teodosiu.

Urmăriți Impact.ro și pe