În București au fost amplasate automate cu măști și dezinfectant. Care sunt prețurile

Rădulescu Valentin 15.05.2020, 21:02
În București au fost amplasate automate cu măști și dezinfectant. Care sunt prețurile

Pericolul de infecție cu noul tip de virus încă există, astfel încât autoritățile au luat mai multe măsuri pentru protejarea cetățenilor în spațiile publice. În București au fost amplasate mai multe automate care conțin măști de protecție, dezinfectante și șervețele antibacteriene. Care este prețul acestora?

În București au fost amplasate automate cu măști și dezinfectant

Pentru că pandemia cu noul virus încă reprezintă un pericol, autoritățile au început să amplaseze automate de tip vending în Capitală. Totul pentru ca românii să beneficieze de protecția necesară în mijloacele de transport în comun și în spațiile aglomerate. De astfel este obligatorie purtarea măștii de protecție în spațiile închise, iar dacă ai uitat să o iei cu tine, acum o poți lua direct de la un astfel de aparat. Acesta conține măști de protecție, geluri dezinfectante și șervețele antibacteriene. Produsele pot fi achiziționate cu cash sau card.

„Am amplasat primele trei aparate din București, în ParkLake, iar în zilele următoare vom instala încă 10 asemenea automate, în alte puncte aglomerate din Capitală. Considerăm că este nevoie de aparate automate tip vending, care să asigure populației acele produse necesare de protecție contra COVID-19. Dacă am uitat masca de protecție sau dacă am rămas fără ea și nu avem de unde cumpăra alta, un aparat vending cu materiale de protecție, poziționat la intrarea în spațiile aglomerate, este soluția ideală”, a declarat Lucia Prăjișteanu, inițiatorul acestui proiect, potrivit cancan.ro.

În București au fost amplasate automate cu măști și dezinfectant. Care sunt prețurile
În București au fost amplasate automate cu măști și dezinfectant. Care sunt prețurile

Care este prețul unor astfel de produse?

Aparatele de unde cetățenii își pot lua mijloacele necesare pentru protecție au prețuri cuprinse între 5-50 de lei. Așadar, măștile de unică folosință ce se vând la seturi de câte trei și costă 10 lei, de asemenea sunt seturi și cu 20 de bucăți care costă 50 de lei. La automate gelul dezinfectant este de 85 de ml cu un conținut de alcool etilic care are concentrația de 70%, iar prețul lui este de 15 lei. Șervețelele antibacteriene sunt la preț de 5 lei/pachet.

Primele aparate de acest fel au fost instalate în Sibiu. Automatele care se găsesc pe stradă în acestă zonă sunt dotate cu mănuși, măști, ochelari de protecție și geluri dezinfectante. Acestea au fost importate din Italia. Compania are mai multe comenzi pentru acest fel de aparate și din Suceava, Constanța și București.

Urmăriți Impact.ro și pe