Impact LIVE

Impact LIVE cu Lavinia Șandru, ediția a 11-a, invitați speciali Florin Lixandru, Secretar de stat în Ministerul Educației și Ionela Neagoe, Director Colegiul Național Gheorghe Lazăr: Programul pilot de pregătire al elevilor pentru BAC este aprobat pentru 4 ani de zile

Elena Avramescu 05.07.2022, 12:29
Impact LIVE cu Lavinia Șandru, ediția a 11-a, invitați speciali Florin Lixandru, Secretar de stat în Ministerul Educației și Ionela Neagoe, Director Colegiul Național Gheorghe Lazăr: Programul pilot de pregătire al elevilor pentru BAC este aprobat pentru 4 ani de zile

În cadrul emisiunii de astăzi, Impact Live, moderată de Lavinia Șandru, de la ora 12.00, invitații speciali au purtat mai multe discuții legate de starea sistemului de invățământ. Emisiunea poate fi urmărită în fiecare zi de marți și joi, de la ora 12:00, în direct pe Impact.ro, dar și pe canalele de Youtube și Facebook.

Florin Lixandru și Ionela Neagoe, invitații de astăzi la Impact LIVE

Update 13:00. În încheiere, Florin Lixandru a vorbit și despre evaluarea digitalizată și ce implică aceasta. În decursul acestui an a fost pilotată evaluarea în sistem digital, cu ajutorul unei companii de soft specializată pe domeniul softurilor educaționale, care a venit în sprijin pornind de la exemplul de la Olimpiada de matematică, unde lucrările au fost evaluate în sistem digital, am preluat acest exemplu și așa a fost extinsă la examenul de Bacalaureat 2022.

Update 12:32 Ionela Neagoe a vorbit, în câteva rânduri, despre școala pilot care a implementat acest program de pregătire a elevilor pentru Bacalaureat, în ultimele 3 luni de școală, unde elevii s-au concetrat strict pe materiile pentru BAC, fiind un proiect de succes în România. Programul a fost disponibil la Colegiul Național Gheorghe Lazăr din București.

„Am păstrat în orarul copiilor ora de sport, dirigenția, adică s-au adaugat la orele pe care le aveau pentru pregătire și aceste ore. Suntem la început, programul este aprobat pentru 4 ani de zile, experimentăm această variantă timp de 4 ani de zile, însă cred cu tărie că a avea la clasă elevi care sunt efectiv interesați de materia pe care o predai, în ultimele 3 luni, și interesul lor coincide cu interesul profesorului, este un mare câștig și pentru școală, și pentru copii”, a spus Ionela Neagoe, Director Colegiul Național Gheorghe Lazăr.

Update 12:10 Florin Lixandru a început discuția după ce a enumerat mai multe plusuri și minusuri de la Examenul de Bacalaureat de anul acesta.

„A fost un examen care s-a desfășurat, din punctul meu de vedere, în condiții normale, fără incidente, care s-a finalizat cu un rezultat foarte bun, cel mai bun rezultat din ultimii 12 ani, un procent de promovabilitate de 80% pe seria curentă. Numărul elevilor care au promovat examenul de Bacalaureat anul acesta este mai mare, avem 91.300 elevi care l-au promovat”, a declarat Florin Lixandru, Secretar de stat în Ministerul Educației.

În platoul emisiunii o să fie prezenți Florin Lixandru, Secretar de stat în Ministerul Educatiei și Ionela Neagoe, Director Colegiul Național Gheorghe Lazăr, precum și patru elevi care au reușit performanța unui 10 absolut la Examenul de Bacalaureat 2022.

Florin Lixandru a fost director al Școlii gimnaziale “Titu Maiorescu” din București, în perioada 2009-2012, fiind licențiat în contabilitate și informatică de gestiune la ASE București. În martie 2021 a reusit performanța de a primi titlul de doctor în Științele Educației al Universității din București, cu teza “Mecanisme și alternative de finanțare a unităților de învățământ preuniversitar în contextul asigurării unui act educațional de calitate“, iar la sfârșitul anului 2021, Florian Lixandru a reușit să revină ca secretar de stat la Ministerul Educației, după o perioadă de doi ani în care a ocupat poziția de consilier general PSD la Primăria Capitalei.

Ionela Neagoe este directoarea Colegiului Național “Gheorghe Lazăr” din București, post pe care îl ocupă din 2005, iar înainte a fost profesor de limba și literatura română, între 2000 și 2005, la același colegiu menționat. În trecut a fost membru în Registrul Național al Experților în management educațional și Expert Centru de Perfecționare la CCD Brașov.

Urmăriți Impact.ro și pe