Îmbrânceli la Federaţia Română de Tenis, după ce Țiriac şi-a dat demisia: „Dă-l afară”. A venit şi poliţia

Andrei Cezar, Ana Ionescu 27.07.2021, 17:27

A fost circ la Federația Română de Tenis. Fostul candidat la funcția de președinte al FRT, Marius Vecerdea, s-a certat cu câțiva dintre cei prezenți în sală la Adunarea Generală, printre care și Ion Țiriac, fostul președinte al Federației. La final, Vecerdea a chemat poliția și ambulanța susținând că a fost agresat, după un incident în care i s-a smuls microfonul din mână.

Îmbrânceli la Federaţia Română de Tenis, după ce Țiriac şi-a dat demisia

Marius Vecerdea, finul lui Klaus Iohannis și reprezentantul clubului de tenis Pamira Sibiu, a luat cuvântul în calitate de membru afiliat fără drept de vot. Vecerdea l-a acuzat pe fostul președinte al FRT, Ion Țiriac, de faptul că în discursul pe care acesta l-a avut în fața Adunării Generale, nu a menționat despre centrul regional de tenis de la Sibiu.

„Din postura de membru afiliat, şi nu asociat, am dreptul să iau cuvântul. Am o simplă calitate de pasionat al tenisului… şi e o mare ruşine, domnule Ţiriac, să nu menţionaţi centrul regional din Sibiu, o investiţie foarte mare. Lăsaţi-mă să vorbesc, pentru că am avut aici un personaj care a vorbit 24 de minute în calitate de demisionar (n.r. – Ion Ţiriac).

Lăsaţi-mă să răspund la minciunile pe care le-a debitat. Raportul de activitate nu cuprinde una dintre cele mai mari investiţii din tenis făcute din bani privaţi complet. Tenis Club Pamira este printre cluburile care plătesc cei mai mulţi bani la stat, bani care se duc, culmea, la majoritatea celor care votează aici. Este o bătaie de joc să ne chemaţi aici fără să ne trimiteţi bilanţul, fără să trimiteţi planul, fără să ne trimiteţi pe cine afiliaţi, pe cine dezafiliaţi… Ce faceţi cu federaţia asta? Nimic, zero, zero, zero… păi nu vă e ruşine?”, a spus Vecerdea, moment în care un reprezentant al unui club din Adunarea Generală i-a smuls lui Vecerdea microfonul din mână.

Conflictul a escaladat, însă nu s-a ajuns la violențe fizice, cei doi îmbrâncindu-se ușor reciproc. Au fost despărțiți de cei prezenți în sală sub privirile lui Ion Țiriac. Vecerdea a luat din nou microfonul și a spus: „Vă rog frumos să-l daţi afară din sală pentru agresiunea la care am fost supus. Sau consemnaţi în procesul verbal acum. Este o agresiune”.

Imbranceli la Federatia Romana de Tenis, dupa ce Ion Tiriac si-a dat demisia
Imbranceli la Federatia Romana de Tenis, dupa ce Ion Tiriac si-a dat demisia

Vecerdea: ”Suspendați ședința până la clarificarea agresiunii la care am fost supus”

Mjaoritatea oamenilor din sală și-au mainfestat dorința ca Marius Vecerdea să nu mai fie lăsat să vorbească, moment în care fostul președinte al Federației Române de Tenis a spus: „Opreşte şedinţa şi dă-l afară”.

Ulterior, Ion Țiriac a părăsit sala de ședință, la fel și Vecerdea, care a sunat la 112. După aproximativ 20 de minute, Marius Vecerdea a revenit și a solicitat ca ședința să fie suspendată până la ”clarificarea agresiunii” la care a fost supus.

Poliţia este aici, am sunat la 112. Nu votaţi pentru că votul este viciat până nu rezolv agresiunea la care am fost supus”, a mai spus Veceredea.

Solicitarea reprezentantului clubului Pamira Sibiu a fost supusă la vot de către vicepreședinta Alina Tecșor, însă membrii afiliați au votat împotriva suspedării ședinței.

La Adunarea Generală a FRT a sosit și ambulanță, după ce Marius Vecerdea a susținut că i s-a făcut rău.

Ion Țiriac și-a anunțat demisia din funcția de președinteal FRT, în ședința de luni a Adunării Generale a FRT.

Urmăriți Impact.ro și pe