Îmbogățiții surpriză ai pandemiei. Încasările, practic, le-au explodat

Rădulescu Valentin 26.10.2020, 19:39
Îmbogățiții surpriză ai pandemiei. Încasările, practic, le-au explodat

Se pare că pandemia nu a fost o perioadă grea pentru toată lumea. Unele firme au reușit să scoată un profit surprinzător în primele luni ale anului 2020. Printre acestea se află și Huawei Technologies, care a reușit să înregistreze un profit destul de mare.

Firma care a reușit să obțină un profit surpriză în pandemie

Compania Huawei Technologies a înregistrat creșteri destul de impresionante pe perioada pandemiei. Aceștia au înregistrat o creștere de aproape 10% ale veniturilor în primele nouă luni ale acestui an. Deși profitul este mult mai slab față de ultimii ani, este o creștere semnificativă în contextul pandemiei și a dificultăților întâmpinate pe fondul restricțiilor impuse în America, scrie descopera.ro.

În perioada ianuarie-septembrie, veniturile Huawei au crescut în proporție de 9,9%, comparativ cu aceeași perioadă în anul trecut. Veniturile au crescut până la 100,4 miliarde de dolari, arată compania într-un anunț. De asemenea, cifrele înregistrate în ultima perioadă au venit la doar o zi după ce Huawei a lansat cel mai recent flagship.

Îmbogățiții surpriză ai pandemiei. Încasările, practic, le-au explodat
Îmbogățiții surpriză ai pandemiei. Încasările, practic, le-au explodat

Se anunță vremuri grele pentru Huawei

Deși are un succes imens, unele țări forțează compania să se retragă de pe piață. Săptămâna aceasta Suedia a decis să interzică deja utilizarea echipamentelor produse de Huawei și ZTE în viitoarea infrastructură 5G a țării, ceea ce va face, probabil, ca vânzările produselor Huawei în Suedia să scadă semnificativ.

De asemenea, în primăvara acestui an, SUA a decis să taie accesul dispozitivelor Huawei la toate produsele software americane și la producătorii de cipuri cu capital american. Totodată, o alte serie de măsuri similare au fost impuse și în luna mai a anului 2019, dintre care unele încă intră treptat în vigoare.

Amintim că Huawei a avut o marjă de profit netă de 8% în primele nouă luni ale anului 2020, față de 8,7%, marjă obținută în aceeași perioadă a anului trecut.

Urmăriți Impact.ro și pe