Imaginile cu momentul exploziei mașinii afaceristului din Arad au fost făcute publice. Sindicatul Europol: ”Execuție în stil mafiot”

Nicu Stan, Ioana Nechifor 29.05.2021, 18:53
Imaginile cu momentul exploziei mașinii afaceristului din Arad au fost făcute publice. Sindicatul Europol: ”Execuție în stil mafiot”

Imaginile cu momentul exploziei mașinii afaceristului din Arad au fost făcute publice. Sindicatul Europol susține că a fost o ”Execuție în stil mafiot”.

Execuție în stil mafiot în Arad? SRI a prelevat probe din mașina explodată în care a murit Ioan Crișan VIDEO

Imaginile cu momentul exploziei mașinii afaceristului din Arad au fost făcute publice de către Sindicatul Europol care susține că a fost ”Execuție în stil mafiot”.

”Execuție în stil mafiot la Arad. Primele imagini video cu explozia mașinii din parcarea supermarketului din Arad. Colegii noștri din cadrul Institututului Național de Criminalistică, Direcției Investigații Criminale și Direcției de Combatere a Criminalității Organizate sunt la fața locului pentru a sprijini ancheta aflată în desfășurare”, a scris Europol în descrierea filmulețului cu mașina care explodează.

Un dispozitiv exploziv plasat în mașină și acționat de la distanță este principala ipoteză pe care o ancetează polițiștii în privința exploziei care a avut loc azi dimineață în Arad.

SRI informează că au fost prelevate din automobil substanțe care vor fi expertizate pirotehnic. În urma exploizie, un cunoscut om de afaceri din Arad și-a pierdut viața.

Victima, un cunoscut om de afaceri

Ioan Crișan, care a murit după ce i-a explodat maşina în parcarea unui supermarket din Arad, este un cunoscut om de afaceri local. Apelul la 112 a a fost făcut de mai multe persoane care au auzit explozia și au anunțat că o mașină arde în parcarea supermarketului.

În imagini se vede cum automobilul marca Mercedes dă cu spatele, apoi explodează după ce pornește în față pentru a ieși din parcare.

Martorii, îngroziți de explozie

”Am auzit o explozie puternică, am ieșit la balcon și mirosea puternic a praf de pușcă./ Dormeam și am explozie, și am ieșit pe geam, după am văzut că mașina este avariată./Fum și foc, când am ieșit pe balcon, de la mașina care a explodat. O explozie extraordinară, dormeam, a tremurat și patul sub mine și geamurile”, a spus martorii din apropierea exploziei.

La scurt timp anchetatorii și-au dat seama că Ioan Crișan este victima atacului, un om de afaceri de 66 de ani, cunoscut în Arad. Ioan Crișan deținea singura crescătorie de somn african din România.

Este imposibil ca mașina să explodeze în acest fel de la o defecțiune

Polițiștii au deschis o anchetă pentru a se vedea dacă mașina a explodat din cauza unei defecțiuni sau dacă a fost montat un dispozitiv exploziv.

”Sincer să fiu, optez pentru ipoteza unui act criminal. Puțin probabil ca o defecțiune tehnică să ducă la o astfel de explozie. În opinia mea, este aproape imposibil.

Anchetatorii vor stabili un cerc de suspecți

Rămâne în sarcina anchetatorilor să stabilească cercul de suspecți, dușmanii acestui om, ce probleme avea în materie de afaceri, dacă a primit amenințări… De regulă o astfel de faptă e comisă la comandă, dacă se va confirma ipoteza actului criminal”, a declarat Dan Antonescu, specialist criminolog.