Imagini tulburătoare cu Alexandru Arșinel de la o ceremonie recentă. Marele actor, vizibil afectat de problemele de sănătate. Foto

Badea Violeta 16.06.2022, 23:55

Alexandru Arșinel a ajuns la onorabila vârstă de 83 de ani. Marele actor al țării noastre se confruntă de mai mult timp cu grave probleme de sănătate. De altfel, artistul a fost supus, anul trecut, unor intervenţii cardiace complexe unde i s-a implantat un stimulator şi un stent. Recent, acesta a apărut în public. Cum arată fostul partener de scenă al Stelei Popescu?

Alexandru Arșinel, transformat total. Cum a ajuns să arate actorul

Alexandru Arșinel s-a schimbat foarte mult din punct de vedere fizic în ultima perioadă, din cauza problemelor de sănătate cu care se confruntă.

Cele mai recente imagini cu el sunt de-a dreptul șocante. De curând, actorii Vasile Muraru și Alexandru Arșinel au fost decorați cu Ordinul „Crucea Bucovinei”, cea mai înaltă distincție a Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților.

În fotografii, Alexandru Arșinel apare complet schimbată din pricina kilogramelor în minus. Cu o siluetă mult mai firavă, actorul de-abia amintește de cel care urca pe scenă alături de regretata Stela Popescu.

„Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, Arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților, cei doi actori au primit distincția pentru că au contribuit major la scena teatrului românesc, televiziune și film, înscriindu-se în panoplia marilor actori români, dar și ca cei care au susținut Biserica prin diferite intervenții ale domniilor lor în public în decursul timpului, „văzând lucrarea plină de râvnă întru promovarea dreptei credințe și cultivarea valorilor neamului strămoșesc și prețuind roadele pe care această lucrare le are în sânul comunității creștine” (text gramată Crucea Bucovinei).

Conferirea ordinului Crucea Bucovinei, maestrului Alexandru Arșinel, a avut loc la reședința din București, în prezența membrilor familiei domniei sale.

După citirea gramatei arhiepiscopale, părintele Constantin Oprea a transmis un cuvânt de apreciere și mulțumire din partea Părintelui Arhiepiscop Calinic, iar marele actor, vizibil emoționat, a mulțumit lui Dumnezeu pentru toate darurile primite de-a lungul vieții și pentru distincția acordată.

Maestrul și-a exprimat dorința de a reveni pe meleagurile natale, la casa părintească din Dolhasca, la mormintele strămoșilor săi, precum și la mănăstirea Probota sub streașina căreia a crescut.”, a transmis Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților.

Cum a ajuns sa arate Alexandru Arsinel 3
Cum a ajuns sa arate Alexandru Arsinel 

„Nu sunt în regulă”

În ultimii doi ani, Alexandru Arșinel a trecut prin mai multe momente dificile. Actorul a suferit și de covid și s-a tratat, dar probleme au continuat.

La începutul lunii mai, familia l-a internat la o clinică de recuperare pentru a fi ținut sub observație. Dar, celebrul actor povestea că nu se simte deloc bine.

„Nu sunt în regulă, nu mă simt bine, ci doar atât cât este suportabil. Sau atât cât să dau speranțe. S-au adunat mult prea multe. Controlul asupra organismului meu nu-i ok, nu mă simt în putere, nu-l pot controla așa cum aș vrea.

Am suportat multe transformări. Și operațe pe cord, și transplant de rinichi, s-au adunat prea multe. Sper să nu mă mai întorc în spital”, a declarat Alexandru Arșinel pentru impact.ro.

Sursa foto: Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...