Imagini șocante noaptea trecută în București: un tânăr, bătut crunt de un polițist. Justificarea organelor de ordine

Un tânăr a fost bătut de Poliția Română, pe străzile din București. Sursa foto: Facebook/Poliția Română

Imagini șocante în București, de noaptea trecută. Un tânăr a fost bătut crunt de polițiști pentru că nu avea asupra sa declarația pe propria răspundere care să justifice prezența sa în afara domiciliului și nici nu a vrut să se legitimeze.

Tânăr bătut pe stradă de Poliția Română

Miercuri noapte, pe 7 spre 8 aprilie, pe străzile din Capitală, un tânăr a fost bătut cu bestialitate de un polițist, pe motiv că nu ar fi vrut să se legitimeze și nici să prezinte declarație pe propria răspundere, scrie Libertatea.

Un video în care se vede clar că polițistul îl agresează pe tânăr a apărut în spațiul virtual și a devenit viral.

”De ce dai în mine, de ce dai?”, în întreabă insistent tânărul pe polițist. Alături de aceștia se mai apropie un alt reprezentant al legii care își oprește colegul din a-l bate pe bărbat.
După ce conflictul a fost aplanat, polițistul violent a fugit după un alt bărbat pe care îl văzuse pe stradă, năpustindu-se ulterior asupra lui.
”Băi băiatule, știi că n-ai voie să ieși din casă? E ora 10 noaptea. Care e urgența?”, strigă organul de ordine către cel în cauză.

Ce răspunde Poliția Română

Poliția Română explică cele întâmplate și spune că a fost demarată o anchetă internă.

„Cu privire la imaginile apărute în mediul online, vă facem cunoscut faptul că în noaptea de 7/8 aprilie, doi bărbați au fost opriți de către un echipaj al Secției 9 Poliție, în vederea legitimării și verificării documentelor prevazute de Ordonanțele Militare.

Bărbații au refuzat legitimarea și au fost conduși la subunitatea de poliție, unde au fost sancționați contravențional, fiecare, cu suma de 200 lei, conform prevederilor Legii nr 61/1991, precum și cu suma de 10.000 lei având în vedere că nu dețineau documentele prevazute de Ordonanțele Militare.

Cu privire la modul în care a acțiunat polițistul, Direcția Generală de Poliţie a Municipiului București s-a sesizat din oficiu și a demarat cercetări prin structura de control intern, urmând a fi dispuse măsuri legale”, este comentariul Poliției Române, la o altă postare publicată pe pagina oficială a instituției.

Sindicatul Europol ia apărarea Poliției Române

Totodată, pe pagina de Facebook a Sindicatului Europol a mai apărut o postare, care „încearcă” să explice evenimentele petrecute în Capitală, în jurul orei 22:00. Sindicatul Europol îi numește „smardoi” pe cei doi bărbați în cauză.

Realitatea din spatele imaginilor “scandaloase” care au devenit virale

„Azi noapte, o patrulă de ordine publică oprește 2 persoane pentru a verifica motivul prezenței lor pe stradă. Bărbații, aflați în stare de ebrietate încep să îi înjure pe polițiști, le spun cum “fac ceva pe ordonanțele militare” și îi trimit pe polițiști…la origini.

Sunt somați să înceteze și să se legitimeze, aceștia refuză. Unul dintre ei fuge, iar celălalt îl scuipă pe polițist în față și încearcă să îl lovească rupându-i epoleții.

Colegul nostru încearcă să îl imobilizeze pe bărbat și îi aplică mai multe lovituri de pumni la nivel feței pentru a-l destabiliza cu scopul imobilizării. Între timp, celălalt coleg cere sprijin prin stația de emisie recepție.

Era bine dacă video-ul era prezentat în integralitate, nu doar de la momentul în care cei doi smardoi, cu istoric delincvent, se smiorcaie si strigă după ajutor, după ce în prealabil, băuți fiind, înjurau și mictionau pe Politie, polițiști și pe lege…

P.S. Ambele persoane au fost sanctionate pentru refuz de legitimare și nerespectarea restricțiilor de circulatie. Bărbatul care a scuipat polițistul nu se află în evidențele DSP și nu s-au impus măsuri de izolare”.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI