Imagini sfâșietoare cu o fetiță care îşi caută jucăriile printre resturile casei incendiate: „Părinţii parcă nu mai au putere să o ia de la capăt”

Elena Avramescu 02.09.2021, 14:09
Imagini sfâșietoare cu o fetiță care îşi caută jucăriile printre resturile casei incendiate: „Părinţii parcă nu mai au putere să o ia de la capăt”

Tragedie într-o familie din satul Ciobani, comuna argeşeană Hârseşti după ce un incendiu le-a distrus căminul. Astfel, doi soţi împreună cu cei trei copii au rămas fără adăpost după ce un unchi le-a dat foc la casă la data de 31 august. Acum, imaginile cu o fetiță căutându-şi jucăriile printre resturile casei au devenit virale pe social media, emoţionând toții oamenii care își doresc să ajute familia greu încercată.

O fetiță îşi caută jucăriile printre resturile casei incendiate

Este vorba despre familia Jurubiţă care nu are o situaţie materială deloc bună, mai ales că Florin Jurubiţă, tatăl celor trei copii, este singurul care câştigă un ban, lucrând cu ziua. Tragedia a început la data de 31 august, când o rudă pe care o găzduiau, unchiul celor trei copii, a dat foc intenţionat la casă.

Se pare că, în urmă cu opt luni, acelaşi unchi îşi incendiase şi propria casă şi astfel rămăsese pe drumuri. Familia Jurubiţă nu a putut sta deoparte și a decis să-l ajute, găzduindu-l pe acesta în primăvara acestui an. Nenorocul lor a fost că bărbatul şi-a reluat ocupația, astfel că a comis o nouă tragedie.

Soţii Jurubiţă nu au reuşit să salveze mare lucru din casa ce a ars, astfel că acum au nevoie mare de ajutor. În acest sens, Loredana Costache, directoarea Căminului Cultural Hârseşti, a lăsat un mesaj cutremurător pe pagina sa de Facebook, lansând un apel umanitar emoţionat pentru cei care doresc să ajute familia greu încercată.

O fetita isi cauta jucariile printre resturile casei incendiate
O fetita isi cauta jucariile printre resturile casei incendiate

Le-a ars casa. Cu tot ce era în ea… Nu, nu din neglijenţa părinţilor, ci din mânia şi tulburarea minţii unui unchi pe care îl găzduiau, îngrijindu-l acolo, în bătătura lor… Ei nu o cer, nu o spun, dar au nevoie de noi, da, au mare nevoie de noi. Nu le-a rămas mai nimic şi nici venituri nu au altele decât puţinul pe care îl câştigă tatăl, lucrând cu vrednicie pe unde îl cheamă oamenii la muncă. Copiii încă pot zâmbi, dar părinţii parcă nu mai au putere să o ia de la capăt.

Casa aia nu mai e casă. Am văzut cu ochii mei, m-a dus de mână fetiţa cea mică, să-mi arate unde dormea, unde se juca cu frăţiorul ei, unde îşi făcea temele surioara ei mai mare. Ba chiar odaia unde îl găzduiau pe „nenea”, cel care le-a pus foc.. Din bietele lor hăinuţe, jucării şi rechizite nu au mai rămas decât mormane de cârpe arse şi mult scrum.

O fetita isi cauta jucariile printre resturile casei incendiate
O fetita isi cauta jucariile printre resturile casei incendiate

Mihaela e bucuroasă că şi-a găsit prin cenuşă, coroniţa ei de prinţesă şi ceva din „ghiozdănelul de maimuţă”. Îşi poartă diadema roz, scotocind printre grămăzile calde, ude, dar încă fumegând, şi, din când în când, ridică a izbândă câte ceva ce mai poate îmbrăca. Diana, fetiţa de 12 ani, avea de la străbunica o ie veche, frumoasă, de domniţă, bătea suta de ani. Se gătea în ea la şezătorile noastre de tot soiul, de la căminul cultural. Fata e mai săracă acum, fără ia ei, aşa mi-a spus. Nici cărţi nu mai are, şi, Doamne, tare-i mai place să citească, ştiu eu bine, doar citeam împreună…!

Nu vreau să-mi aleg cuvintele, scriu asta aşa cum îmi vine acum. Poate citiţi voi cumva printre rânduri. Poate aveţi nişte materiale de construcţie, uşi, geamuri, mobilă, o sobă, electrocasnice, rechizite, jucării, ceva lucruşoare de trebuinţă… Poate aveţi nevoie să dăruiţi. Din inimă. Poate…a fost mesajul postat de Loredana Costache pe pagina sa de Facebook.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...