Imagini penibile. Mai mulţi medici de la un spital din Moldova şi-au pus măşti în Photoshop pentru a nu fi amendaţi

Stan Filon 11.01.2022, 20:26
Imagini penibile. Mai mulţi medici de la un spital din Moldova şi-au pus măşti în Photoshop pentru a nu fi amendaţi

A fost aniversare mare la un spital din Republica Moldova, acolo unde instituția de sănătate publică a sărbătorit nu mai puțin de 36 de ani de la inaugurare. Mai mulți medici au luat cuvântul și au spus ce înseamnă pentru ei Spitalul de Copii Chișinău. Au fost aplauze, voie bună, dar de-abia când conducerea spitalului a dorit să posteze imagini de la eveniment pe rețelele publice a realizat că mulți medici nu purtau mască de protecție. Au găsit imediat o soluție pentru asta: le-au adăugat măști de protecție tuturor cadrelor medicale care nu aveau și au făcut-o cu ajutorul unui program de editare foto. Rezultatul a fost unul care s-a viralizat în presa de peste Prut și nu numai.

Imagini penibile cu medici din Moldova cu măști adăugate în Photoshop

Imagini penibile la un spital din Republica Moldova, acolo unde medicii surprinși fără măști de protecție au primit unele desenate în Photoshop. Așadar, se pare că vorba din popor „fă ce spune preotul, nu ce face preotul” poate fi aplicată și în cazul medicilor.

Cu toții militează pentru purtarea măștii de protecție în spațiile închise, dar și deschise, însă acești medici din Republica Moldova au fost surprinși fără măști de protecție. Pentru a nu fi amendați de oamenii legii, conducerea spitalului a decis ca cineva să modifice pur și simplu pozele care urmau să fie postate pe site. Rezultatul a fost unul nu foarte reușit, după cum se poate vedea cu ochiul liber.

Imagini penibile cu medici din Moldova cu masti de protectie adaugate in Photoshop
Imagini penibile cu medici din Moldova cu masti de protectie adaugate in Photoshop

Fotografii trucate

Sărbătoarea a avut loc pe data de 2 ianuarie, la Spitalul de Copii ”V. Ignatenco” din Chișinău, care a aniversat 36 de ani de la înființare, ia fotografiile trucate au fost postate pe pagina de Facebook a spitalului pe data de 10 ianuarie. Internauții au sesizat imediat și au comentat gestul medicilor.

Într-un final, sătui de comentariile neprietenoase, cei aflați în conducere au decis să șteargă postările. Era prea târziu. Fotografiile au fost distribuite deja de mii de internauți. Administrația instituției nu a comentat deocamdată situația.

Cazuri similare au fost și în România, când însuși ministrul Sănătății, Vald Voiculescu, a fost surprins fără mască de protecție chiar în Parlamentul României. A fost amendat, după ce imaginile au fost făcute publice de televiziuni. Și liberala Raluca Turcan a plătit amendă, după ce a fost surprinsă fără mască de protecție alături de mai mulți colegi liberali. Nici Marcel Ciolacu, liderul PSD, nu a scăpat de amendă, după ce a fost surprins la masă împreună cu alte 10 persoane, nepurtând mască de protecție.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...