Imagini macabre. Vechi morminte, golite pentru a face loc numărului masiv de victime Covid-19. Unde se întâmplă asta

Ioana Bucur 02.04.2021, 21:26
Imagini macabre. Vechi morminte, golite pentru a face loc numărului masiv de victime Covid-19. Unde se întâmplă asta

La un an de când a schimbat întreaga lume, realitatea pandemiei de SARS-CoV-2 rămâne cumplită. Imagini macabre fac înconjurul planetei. Vechi morminte, golite pentru a face loc numărului masiv de victime Covid-19.

Vechi morminte, golite pentru a face loc numărului masiv de victime Covid-19

Situație dramatică în Brazilia. În cel mai mare oraș din țară, vechi morminte, golite pentru a face loc numărului masiv de victime Covid-19. Săptămâna ce tocmai se încheie a marcat un număr record de înmormântări, a anunțat Primăria din Sao Paolo. Imaginile din timpul operațiunii au devenit virale pe rețelele de social media. Groparii din cimitirul Nova Cachoeirinha, al doilea ca dimensiune din oraș, îmbrăcați din cap până în picioare în costume de protecție, au fost fotografiați în timp ce deschid mormintele oamenilor înhumați de ani buni, adună rămășițele umane și le depozitează înainte să fie mutate într-o altă locație.

Într-o declarație publică, secretarul municipal responsabil de operațiunile funerare a explicat că relocarea rămășițelor este o practică obișnuită în cimitire. În ultimele zile, însă, în contextul în care Brazilia se confruntă cu cel mai grav val al pandemiei de coronavirus, procedura a fost accelerată. Joi, Ministerul Sănătății brazilian a anunțat 3.769 de decese ale pacienților infectați cu SARS-CoV-2, după două zile consecutive cu un număr record de victime.

În ziua în care autoritățile din Brazilia anunțau aproape patru mii de morți, Bolivia decidea închiderea granițelor sale cu țara vecină. Cu doar 24 de ore înainte, institutul brazilian Butantan a anunțat că a identificat o altă tulpină a virusului, asemănătoare celei descoperite în Africa de Sud, mai contagioasă, ce are o structură și dă simptome similare primei tulpini braziliene. Tot joi, Guvernul din Chile a hotărât închiderea granițelor pentru cetățenii străini, după ce a depășit un milion de cazuri de la începutul pandemiei.

Vechi morminte, golite pentru a face loc numărului masiv de victime Covid-19
Situație dramatică în Brazilia

Brazilia, izolată de restul lumii

Brazilia este tot mai izolată de țările din regiune, fiind văzută ca loc propice pentru apariția noilor tulpini Covid-19, în condițiile în care numărul infectărilor crește dramatic, iar președintele Jair Bolsonaro refuză să susțină purtarea măștii de protecție și instituirea carantinei. Bolsonaro este un sceptic declarat al vaccinării, susținând că se va gândi dacă să își facă sau nu vaccinul abia după ce toată populația țării va fi imunizată. În Brazilia, campania națională de vaccinare avansează cu greu, abia șapte procente din cetățeni primind prima doză.

Brazilia este a doua cea mai afectată țară din lume de pandemia de coronavirus, fiind depășită doar de Statele Unite ale Americii. În ultimele șapte zile, s-au înregistrat, în medie, 74.000 de cazuri pe zi și în jur de 3.100 de morți. Ca să facă față valului de înmormântări, în Sao Paolo s-a prelungit programul cimitirelor, până la ora zece seara. Doar joi au fost 419 înmormântări, cele mai multe de la debutul pandemiei. Dacă ritmul continuă, autoritățile susțin că vor fi necesare noi măsuri. Veștile nu sunt bune nici de la Organizația Mondială a Sănătății. Reprezentanții OMS au anunțat că spitalele din Brazilia au atins un nivel critic, secțiile de Terapie Intensivă din întreaga țară fiind ocupate la capacitate de 90%.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...