VIDEO

Imagini inedite cu Viktor Orban de la meciul din România al formației Sepsi. Ce postare a fost publicată pe pagina oficială a premierului maghiar. „Fabrică de selfie-uri în Ținutul Secuiesc”

Sorin Barbu 22.07.2022, 14:50

Viktor Orban s-a simțit foarte bine la meciul de fotbal din România, găzduit de orașul Sfântu Gheorghe, în care Sepsi a câștigat cu 3-1. Pe contul oficial de Instagram al premierului guvernului de la Budapesta au apărut filmări în care oficialul de la Budapesta face poze, dă autografe și este aplaudat de fani. Unul dintre mesajele care însoțește filmarea este „Fabrică de selfie-uri în Ținutul Secuiesc”.

Viktor Orban, cu fularul lui Sepsi la gât, a făcut galerie pentru echipa din România

Viktor Orban a fost unul dintre oaspeții de seamă care au venit la Sfântu Gheorghe la partida în care Sepsi a înfruntat Olimpia Ljubljana. Echipa care a câștigat Cupa și Supercupa României a învins cu 3-1, iar premierul guvernului din Ungaria a aplaudat victoria. Nu a venit singur, ci împreună cu mai mulți membri ai executivului de la Budapesta. A stat în tribuna oficială, cu fularul lui Sepsi la gât, alături de patronul formației din liga 1 din România, dar și de Marco Rossi, selecționerul primei reprezentative a Ungariei, dar și Zoltan Gera, selecționerul naționalei de tineret a maghiarilor.

În timpul partidei, Viktor Orban a fost aclamat și aplaudat de mai multe ori de cei 7.500 de fani de pe arenă. La final a dat autografe și a acceptat să facă poze, iar imaginile au fost postate pe contul oficial de Instagram al prim-ministrului ungar. „Trăiască maghiarii!” și „Fabrică de selfie-uri în Ținutul Secuiesc”, au fost mesajele lui Viktor Orban.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Orbán Viktor (@orbanviktor)

Chiar în timpul acestei vizite în România, „Magyar Nemzet” a publicat un sondaj, realizat de Institutul „Nézőpont” din Budapesta care arată că Viktor Orban este tot mai popular la noi în țară. Datele au fost aflate printr-un interviu telefonic la care au partipat o mie de persoane, realizat pe un eşantion reprezentativ pentru populaţia de peste 18 ani, în funcţie de sex, vârstă, regiune, tip de aşezare şi nivel de educaţie. Concluzia este că şase din zece cetăţeni au o părere pozitivă despre premierul ungar.

Patronul lui Sepsi a stat de vorbă cu oficialul de la Budapesta, aflat în România pentru Universitatea de Vară de la Băile Tușnad, și a dezvăluit ce i-a spus.

„Viktor Orban ne-a felicitat. Nu am negat niciodată că Guvernul Ungariei ne-a construit stadionul. Tot Guvernul a venit la meci. Ne-au felicitat, ne-au spus că avem o echipă bună”, a declarat Laszlo Dioszegi, potrivit AS.ro.

Sepsi Sfântu Gheorghe primește în fiecare an trei milioane de euro de la statul maghiar pentru dezvoltarea infrastructurii sportive și realizarea altor proiecte pentru centrele de copii și juniori. A existat finanțare chiar și pentru stadionul echipei din liga întâi din România, care a costat 24 de milioane de euro.

Urmăriți Impact.ro și pe