Imagini cu etajul 7 al Institutului Clinic Fundeni, după renovare. Copiii bolnavi de leucemie vor beneficia de noi condiții de spitalizare

Dumitrică Roxana 01.08.2022, 22:37
Imagini cu etajul 7 al Institutului Clinic Fundeni, după renovare. Copiii bolnavi de leucemie vor beneficia de noi condiții de spitalizare

Renovarea secției de Hematologie a Spitalului Fundeni a fost finalizată, după o investiție de 100.000 de euro. Secția de Hematologie pediatrică aflată la etajul 7 al Institutului Clinic Fundeni a fost renovată integral printr-un proiect al Fundației Caritabile Metropolis . 50% dintre copiii diagnosticați cu leucemii acute sau limfoame maligne în România vin să se trateze la Institul Fundeni. Fundația Metropolis a început, de asemenea, și renovarea Secției de Nefrologie de la Fundeni, care ar urma să fie gata în luna septembrie.

Ce dotări va avea secţia

Fiecare pat a fost dotat cu console medicale, bare pentru susținerea echipamentelor, sisteme pentru apelare asistente și prize pentru conectarea la aer comprimat și oxigen.

Toate finisajele încăperilor au fost realizate din materiale special alese pentru a permite realizarea unor condiții sanitare la standarde internaționale.

Totodată, au fost instalate sisteme de încălzire a apei pentru a reduce impactul problemelor generate de dificultățile de aprovizionare prin intermediul rețelelor publice.

Întregul palier al secției a beneficiat de dotare cu baie proprie a fiecărui salon, instalație electrică cu alimentare proprie și tablouri electrice noi, echipate modern, iluminat led, instalații sanitare noi, instalație termică refacută, radiatoare înlocuite, instalație de gaze medicale echipată cu rampe oxigen/aer de ultimă generație, pereți refăcuți și acoperiți cu PVC de înaltă calitate, cu aviz medical antibacterian și birouri și vestiare pentru personal renovate cu aceleași materiale ca în saloane.

Cine sunt sponsorii

Cosmopolis și Kaufland România sunt sponsorii principali ai Fundației Metropolis și primii care au decis să se alăture proiectului de renovare a Etajului 7 de la Spitalul Fundeni – #SpitalePubliceDinBaniPrivați. Datorită sponsorizării Cosmopolis și Kaufland România au fost asigurate achiziția materialelor de construcții necesare renovării și dotarea modernă a Secției de Hematologie.

Pandemia COVID-19 a scos în evidență necesitatea și obligativitatea asigurării diagnosticului și tratamentului salvator de viață al pacientilor, indiferent de contextul epidemiologic.Activitatea medicală intensă și continuă a fost evidențiată în special prin rulajul mare al pacienților Clinicii de Pediatrie din Institutul Clinic Fundeni atât înainte , cât și în timpul pandemiei

Urmăriți Impact.ro și pe