Imagini apocaliptice în Reșita. Apele au spulberat tot ce au prins în cale

Olteanu Mariana 29.05.2023, 20:07
Imagini apocaliptice în Reșita. Apele au spulberat tot ce au prins în cale

Ploile din ultima perioadă au făcut ravagii în Reșița, acolo unde mai multe case au fost inundate. Inundațiile s-au soldat și cu pagube materiale pentru mai mulți locuitori. În urma ploilor, foarte multe mașini au fost luate pe sus. Nu numai mașinile au fost afectate ci și casele. Locuitorii au avut nevoie de ajutor și au solicitat intervenția pompierilor. Numărul de cereri a fost atât de mare, încât pompierii care aveau liber au fost chemați să intervină.

Ploile au făcut prăpăd în Reșița, acolo unde mai multe străzi au fost inundate. Imaginile apocaliptice au fost surprinse de pompierii care au fost chemați să intervină. Și locuitorii au surprins mai multe imagini pe care le-au încărcat pe rețelele sociale. Acestea au stârnit un val de reacții și de comentarii, devenind în scurt timp virale.

”La nivelul judeţului Caraş-Severin s-au suplimentat efectivele cu personal din turele libere pentru gestionarea situaţiei actuale, în contextul fenomenelor meteorologice avertizate”, a transmis ISU Caraş-Severin.

Pompierii au intervenit în număr mare. Aceștia au fost nevoiți să evacueze apa din mai multe gospodării. Pentru evacuarea apei, aceștia au intervenit cu patru motopompe. Vizate de aceste intervenții au fost trei străzi din cartierul Ţerova,  cartierul Doman, cartierul Secu.

 ”În prezent se acţionează cu 4 motopompe în următoarele locaţii: 4 străzi din municipiul Reşiţa, 3 străzi din cartierul Ţerova,  cartierul Doman, cartierul Secu. Pana în prezent nu sunt persoane în pericol”, a arătat ISU Caraş-Severin.

Însă, vremea nu se va schimba prea curând. Hidrologii au emis o avertizare de cod portocaliu pentru mai multe râuri mici din judeţul Caraş-Severin. Aceasta va fi în vigoare până luni seară.

Vremea rea face victime

Nu este pentru prima oară când vremea rea face ravagii în Reșița. În luna februarie a acestui an, un copac plin cu zăpadă s-a prăbușit peste o mașină aflată în mers. La acel moment în mașină se aflau patru persoane. Incidentul s-a soldat cu moartea unui adolescent de 14 ani care se afla în mașină. Tânărul suferise răni grave, iar medicii nu l-au putut salva.

La momentul producerii accidentului, băiatul se afla în mașină cu părinții acestuia. Cei doi au suferit un atac de panică. Tragedia a avut loc la intrarea în oraș. Poliștii au intrat pe fir și au demarat o serie de cercetări, pentru a afla cu exactitate împrejuările în care s-a produs incidentul.

Urmăriți Impact.ro și pe