Imaginea zilei în România. Ce transporta un șofer pe întreaga mașină. E de mirare cum mai vedea șoseaua

Iancu Andreea 09.02.2022, 14:19
Imaginea zilei în România. Ce transporta un șofer pe întreaga mașină. E de mirare cum mai vedea șoseaua

Internetul este ticsit cu imagini și clipuri video care dezvăluie diferite ipostaze bizare, amuzante și complet neregulamentare din trafic. În timp ce multe dintre filmările celebre par a fi imortalizate la ruși, imaginea zilei în România ne așază în topul situațiilor neașteptate în trafic. Un șofer care transporta un obiect voluminos pe întreaga sa mașină a stârnit uimire în rândul internauților. E de neînțeles cum poate totuși să conducă.

Imaginea cu un șofer din România a stârnit reacții. Ce transporta conducătorul auto pe întreaga sa mașină

Chiar dacă ce diferite canale media ne îndeamnă să fim prudenți atunci când ne urcăm la volan și să respectăm legislația și anumite reguli simple, cunoscute de specialiștii în conducere preventivă, unii șoferi ignoră complet recomandările. Un șofer din România a stârnit uimire în rândul internauților, după ce un clip dezvăluie ce transporta pe întreaga sa mașină, fără a ține cont de reguli.

În mediul online a apărut un video care dezvăluie cum șoferul circula nestingherit pe un drum din țara noastră, în timp ce capota mașinii sale era acoperită în întregime de armături de beton. Pentru a putea conduce practic, bărbatul era nevoit să privească prin spațiile înguste dintre bucățile de armătură.

Ce transporta un șofer pe întreaga sa mașină, pe un drum din România
Imaginea care a stârnit reacții pe internet

Bărbatul a încălcat mai multe reguli de circulație

Un clip video postat pe o rețea de socializare arată cum un autoturism, pe care cu greu îl putem identifica din cauza încărcăturii, transportă armătură de beton pe întreaga suprafață a caroseriei. Șoferul a fost filmat în zona apropiată șoselei de centură a unui oraș din România, acolo unde cunoscătorii știu că viteza cu care se circulă este în cea stabilită legal în afara localității, pe unele porțiuni existând chiar posibilitatea de a crește până la cea în regim de autostradă.

Cu o încărcătură atât de voluminoasă, șoferul se face responsabil de încălcarea multor reguli de circulație. Astfel, potrivit unuia dintre cei mai activi polițiști din mediul online, Daniel Zontea, bărbatul reprezintă un pericol în trafic. În primul rând, există un risc important ca armăturile de beton să cadă de pe mașină și să producă astfel daune și chiar accidentări ale participanților la trafic. De asemenea, vizibilitatea de care dispune șoferul în cauză este extrem de redusă.

Potrivit regulamentului circulației rutiere, încărcătura pe care conducătorii auto o pot transporta nu ar trebui să blocheze câmpul vizual al șoferilor, ori să mascheze dispozitivele destinate semnalizării sau chiar numărul de înmatriculare. De asemenea, este interzis ca obiectele transportate să depășească gabaritul vehiculului.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...